Volejbalisté Karlovarska si zahrají o extraligové zlato. V semifinále vyřadili pražské Lvy

Karlovarští volejbalisté prolomili v semifinále play-off extraligy výhodu domácí palubovky. Na hřišti pražských Lvů zvítězili 3:1 na sety a zahrají si v extralize o zlato s Českými Budějovicemi.

Svěřenci Jiřího Nováka přitom v Praze ztratili úvodní sadu. V dramatickém závěru druhého setu pak karlovarští nabídli svými zkaženými podáními Lvům dva setboly, které odvrátili a poměrem 27:25 sadu ovládli. Na rozdíl od domácích zápasů tentokrát nebyl servis silnou stránkou Západočechů.

„Moc jsme se nemohli opřít o tu naší důležitou herní činnost, jako byl servis. Na druhou stranu byli jsme výborní do obrany. Celkově jsme ale potřebovali podávat, abychom mohli bránit, protože v tom jsme byli opravdu silní,“ chválil trenér Jiří Novák obrannou činnost svých svěřenců.

Ve třetím setu šli domácí Lvi do vedení 4:1, následoval ale time-out a karlovarská šnůra sedmi bodů v řadě. Čtvrtou sadu pro sebe tým Jiřího Bováka rozhodl v závěru dalšími výbornými bloky. Sérii tak ovládl poměrem 3:1 na zápasy.

Karlovarsko se tak může těšit na finálovou sérii proti Českým Budějovicím, kterou jakožto vítěz základní části rozehraje na své palubovce. První finále je v Karlových Varech na programu v úterý 6. dubna.

Spustit audio