Volejbalisté Karlovarska přišli o svou neporazitelnost v letošním play-off

26. březen 2021 10:00

První prohru v probíhajícím play-off utrpěli volejbalisté Karlovarska na palubovce pražských Lvů. Vítěz základní části prohrál 1:3 na sety. Stav série hrané na tři vítězství je tak nerozhodný 1:1.

Západočeši měli přitom zápas výborně rozehraný, první set vyhráli a vedli i v tom druhém. „Je to sport, jednou jsi nahoře, jednou dole,“ okomentoval obrat domácích v zápase po první vyhrané sadě nahrávač Karlovarska Lukáš Ticháček. Jeho tým pražské Lvi po snadné domácí výhře 3:0 na sety nepodcenil.

Šanci odvrátit první prohru v letošním play-off měli Západočeši ve čtvrtém setu, který měli dobře rozehraný, nakonec jej ale ztratili poměrem 22:25. „Čtvrtý set jsme nedotáhli do vítězného, protože jsme nepřihráli v jednom postavení. Nechali jsme Prahu rozehrát. Jak je vidět, ani vysoký náskok nestačí,“ řekl Ticháček.

Karlovarsko se musí rychle otřepat z prohry a koncentrovat už se na nedělní třetí semifinále na vlastní palubovce. „Teď bude řada na nás. Je to 1:1. Myslím, že v domácím prostředí Prahu zatlačíme víc servisem. Doufejme, že půjdeme zase do vedení v této sérii,“ věří nahrávač Ticháček.

Spustit audio