Volejbalisté Jihostroje bojovali o Ligu mistrů. Rozhodující zlatý set jim ale nevyšel

13. listopad 2017

Volejbalový Jihostroj bojoval o Ligu mistrů. Za Dynamo dával gól Elvis Mashike. Desetiletí talentovaní fotbalisté se předvedli na turnaji v Praze. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V českobudějovické Sportovní hale se odehrával souboj volejbalistů o postup z předkola Ligy mistrů. Jihostroj se utkal s finským celkem Levoranta Sastamala.

„Jakékoli mezinárodní utkání je pro Jihostroj a pro diváky úžasné,“ chválil jeden z diváků a dodal, že fanoušci byli i ve Finsku. „Bylo nás tam sedm, byl to úžasný zážitek, jako vždycky, když se podíváme po Evropě. Finsko na nás udělalo velký dojem, stejně jako celý finský tým,“ popsal.

Také další fanoušci souhlasili s tím, že utkání Ligy mistrů v Budějovicích je svátkem: „Je to jiný styl, jiní hráči, které neznáme.“ Myslím, že to bude živější než normálně. Jsme zvědaví na soupeře, protože je tam pár hvězd, které prošly opravdu dobrými týmy.“

Výsledek předkola volejbalové Ligy mistrů Jihostroj - Sastamala byl nakonec 3:1. Jenomže rozhodující zlatý set vyhráli Finové 15:12 a postupují do hlavní fáze. Jihostroj bude hrát Pohár CEV.

Trenér René Dvořák viděl v utkání hodně chyb. „Určití hráči se prostě nedokáží srovnat s tím tlakem, který je v důležitých zápasech. To je myslím důvod, proč jsme prohráli ten poslední set,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V nejvyšší házenkářské soutěži Strakonice vyhrály v Novém Veselí 27:24. Ženy Písku prohrály v interlize s Porubou 20:26. A Lokomotiva České Budějovice ve druhé lize s Havlíčkovým Brodem o gól 32:33. „Zápas se nám nevydařil, dostali jsme moc gólů, obrana nebyla nic moc, gólmani nás také nepodrželi, snad to příště vyjde,“ hodnotil hráč Jan Kuchař.

Desetiletí talentovaní fotbalisté Dynama České Budějovice hráli na turnaji v Praze

V druholigové přestávce fotbalisté Táborska vyhráli 3:1 v přípravě v Riedu. Dynamo České Budějovice pozvalo na stadion na Střeleckém ostrově Viktorii Žižkov. K výhře 3:1 přispěl v dresu Dynama Elvis Mashike. Tento třiadvacetiletý fotbalista se narodil v Kongu. Lámanou češtinou pak popisoval, jak Roman Wermke centroval a Ivo Táborský míč přepustil. „Já jsem ten typ, který dává góly, vždycky jsem to uměl, pro mě je to jasná věc,“ dodal.

Desetiletí talentovaní fotbalisté Dynama České Budějovice hráli na turnaji v Praze. Gól Teplicím vstřelil Nicolas Hron. Přestože branka nevedla k celkovému vítězství, střelec z ní měl v bouřlivém prostředí velikou radost. „Střelil jsem do gólmana, šlo to nahoru a já jsem to střelil levačkou,“ popsal.

Tabulka:

V krajském přeboru fotbalistů Jindřichův Hradec porazil Táborsko 6:1 a Osek Čimelice 2:1. Dále Katovice - Dražice 3:1, Sezimovo Ústí - Nová Včelnice 2:0, Olešník - Protivín 4:2, Třeboň - Dačice 3:0, Milevsko - Želeč 3:3.

Rudolfov prohrál s Hlubokou 0:3. Dva góly dával Tomáš Tauber. „No, byl to těžký terén, ale zvládli jsme to. Soupeře jsme k ničemu nepustili a dospěli jsme k vítězství,“ řekl. Rudolfovský Radek Tyrpák už pochopitelně takovou radost neměl: „Nepovedlo se, špatný zápas, těžké podmínky, nezvládli jsme to. První gól byl jasně naše chyba a ty další dva, to už jsme ztráceli.“

Na prvním místě v tabulce Ondrášovka krajského přeboru je Želeč (36 bodů), na druhém Jindřichův Hradec (33 bodů) a třetím Olešník (28 bodů). Tabulku uzavírají Milevsko (15 bodů), Nová Včelnice (11 bodů) a Dačice (stále jen 4 body).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio