Vlašim zažila hokejový svátek, přijel Stanley Cup

8. srpen 2013

Slavný Stanleyův pohár zavítal ve středečním podvečeru do Vlašimi. Po Michaelu Frolíkovi ho svým příznivcům a známým přivezl ukázat tamní rodák Michal Rozsíval. Obránce Chicaga nezapomněl na místo, odkud do světa velkého hokeje vyrazil.

Stařičký stadion už dosloužil, na závěr se ale dočkal návštěvy Stanleyova poháru. Než slavná trofej putovala do Zámeckého parku, několik stovek lidí si ji přišlo prohlédnout na dnes už bývalou ledovou plochu.

"Pro vlašimský hokej je to neskutečný zážitek. V roce 2010 jsme prožívali, když Michal vyhrál mistrovství světa, a dělali jsme obdobnou akci. Hrozně to vlašimský hokej nakoplo. My jsme malé město, ale zatím si držíme všechny kategorie. Vlašim hokejem žije a teď nás ještě povzbudí nový zimní stadion," pochvaloval si prezident vlašimského klubu Roman Štětina.

0:00
/
0:00

Michala Rozsívala zase nakopne samotný pohár. Ve třiačtyřiceti letech rozhodně nehodlá s hokejovou kariérou skončit. "Motivace je pořád. Pocit vítězství, když se něco takového povede, je neuvěřitelný. Pokaždé, když sezona končí vítězstvím, tak je to zážitek, a i to je pro mě motivace do dalších let."

Mezi hosty nemohla chybět ani Michalova manželka Jana. Setkání s novináři se nejprve bránila, pak se ale rozpovídala. "Je úžasné vidět svého manžela takhle šťastného. A vůbec celou rodinu - jeho tátu s maminkou, bráchu, je to nepopsatelné."

V nadcházející sezoně by navíc mohl zkušený bek sáhnout po další metě. Ve sbírce úspěchů už mu totiž chybí pouze olympijské zlato.

autoři: ppe , grg
Spustit audio