Vítkovičtí hokejisté zahájili přípravu na ledě i s Peterem Muellerem

26. červenec 2022 07:20

Hokejisté Vítkovic se po kondiční přípravě a krátké odpočinkové pauze vracejí k tréninkům na ledě. Trenér Holaň má k dispozici všechny hráče. A k týmu se připojila i největší letní posila – Američan Peter Mueller.

S kompletním týmem a bez omluvenek začali trénovat hokejisté Vítkovic. Úvodní tréninky byly rozdělené podle postů. Nejprve šli na led obránci a po nich útočníci. Po bagu a rozcvičce na rozehřátí přišla na řadu střelba, ale nechyběl ani bruslařský dril, při kterém hráči zhluboka oddechovali.

Čtěte také

„Zatím je to skvělé. Všichni v klubu jsou velmi vstřícní. Jsem opravdu natěšený, až tady začnu budovat něco výjimečného. Už po prvních dnech můžu říct, že spoluhráči vypadají velmi odhodlaně a jsou hladoví po úspěchu,“ říká nová posila Peter Mueller.

Americký útočník přišel do Vítkovic po uplynulé sezóně z Brna a šlo o jednu z největších přestupových bomb. „Vítkovice mě chtěly. Měly o mě zájem. Je skvělé, když cítíte, že o vás někdo stojí. Samozřejmě je to velká změna. Ale proto jsem přiletěl z Ameriky, co nejdřív to šlo. Chci se tady zabydlet a seznámit se se svými spoluhráči, abychom mohli na ledě předvádět výkony jako jeden muž,“ vysvětluje 34letý hráč se zkušenostmi z NHL, který v Brně zářil. Za 193 zápasů si připsal 222 kanadských bodů.

Teď se na jeho produktivitu mohou těšit vítkovičtí fanoušci. „Očekávám, že budeme konkurenceschopní. Když jsem hrával proti Vítkovicím, tak to bylo vždycky hodně těžké. Chci, aby to tak zůstalo i po mém příchodu. Když nebudeme konkurenceschopní, tak ani nemusíme hrát. Teď je naším úkolem sehrát se a vytvořit v kabině vítěznou mentalitu,“ uzavírá americký hokejista Peter Mueller, který je jednoznačně největší vítkovickou posilou.

Spustit audio