Vítkovičtí hokejisté vstoupili do předkola play off vítězně. Brno porazili 2:1 po prodloužení

11. březen 2021 05:20

Vítkovičtí hokejisté v prvním utkání předkola play off doma vyhráli nad Kometou Brno 2:1 po prodloužení. Velmi těžký zápas rozhodl útočník Dominik Lakatoš, u kterého nebylo do poslední chvíle jasné, jestli bude hrát.

Nejlepší vítkovický střelec v základní části se v minulém utkání zranil, jeho koleno utrpělo na ledě nepříjemný náraz a tahoun týmu odcházel do šatny za doprovodu lékařů. Během dvou dnů se ale dal do pořádku a první duel předkola rozhodl gólem po 16 sekundách prodloužení.

„Jsem v péči doktorů a fyzioterapeutů. Dali jsme to nějakým způsobem do pořádku, abych mohl nastoupit. Přál jsem si hrát. Dobře se o mne postarali a hraji. Teď už je to play off hokej, kde se nic nevypouští. Věděli jsme, co a jak chceme hrát, plnili pokyny trenérů a udělali jsme první krůček,“ říká Dominik Lakatoš. Právě díky jeho gólu Vítkovice vedou v sérii hrané na tři vítězné zápasy 1:0.

„Jsme moc rádi, že ho máme zpátky. Je to klíčový hráč,“ ocenil návrat Dominika Lakatoše jeho spoluhráč, obránce Lukáš Kovář, který se v duelu s Brnem také uvedl jedním gólem.

Před zápasem došlo ještě k jedné rošádě. Na domácí soupisce chyběla obvyklá gólmanská jednička Svoboda. Důvod trenéři nechtěli s ohledem na play off specifikovat. Do branky se tak postavil Daniel Dolejš a Kometu vychytal. Celkem si připsal 20 úspěšných zásahů.

Další utkání s Brnem Vítkovice odehrají opět na domácím ledě už dnes v 15:00.

Spustit audio

Související