Vítkovičtí hokejisté se udrželi v extralize, když v 51. kole porazili Karlovy Vary

4. březen 2020

Vítkovičtí hokejisté slaví záchranu v extralize. V předposledním utkání sezony v 51. kole soutěže porazili Karlovy Vary s mnoha juniory a dorostenci v sestavě 8:2. Už se tak nemusí spoléhat na body v posledním zápase v Hradci Králové.

„Výsledek je sice jednoznačný, ale zezačátku jsme byli nervózní a nedařilo se nám zakončovat. Ale Ostrava má extraligu na příští rok a to je v této chvíli asi nejpodstatnější,“ popisoval velkou úlevu trenér Vítkovic Mojmír Trličík.

Čtěte také

Hosté přijeli s dvanácti juniory a dvěma dorostenci, takže vítkovická cesta k záchraně byla usnadněná. O tom ale hráči Ostravanů nechtěli slyšet. „Vždycky je to nebezpečné. Musí se bojovat od začátku, jinak se to může zvrhnout. Ale máme tři body a jsme zachránění, to je pro nás nejdůležitější,“ zdůraznil hlavní linku úterního zápasu kapitán Jan Výtisk.

První dva góly ve vítkovickém dresu dal až ve 22. zápase Tomáš Kubalík. Také on se ale nevěnoval soupeřově sestavě, ale definitivní jistotě záchrany.

Trenér Mojmír Trličík tak splnil úkol, který při svém nástupu do Vítkovic dostal. A odněkud z duše mu odpadl pověstný balvan. „Obrovský. Extraliga do Ostravy patří. Byla to těžká tříměsíční mise a je to teď obrovská úleva,“ doplnil k protrápené sezoně Mojmír Trličík.

V pátek dohrají Vítkovice sezonu v Hradci Králové.

Spustit audio