Vítkovičtí hokejisté dělají fanouškům radost. Druhý tým extraligy ztrácí na Pardubice bod

25. říjen 2022 07:20

Hokejová extraliga má za sebou první čtvrtinu základní části. Nad očekávání dobře si v ní vedly Vítkovice. Ostravané mají nejlepší útok soutěže a v tabulce jsou na druhém místě. Vítkovicím se daří hlavně na domácím stadionu, kde ještě ani jednou neprohrály.

„Chceme v každém zápase bodovat, hlavně v těch domácích. Teď jsme měli hodně zápasů venku, tak se budeme muset snažit každý domácí zápas dotáhnout do vítězného konce,“ říká vítkovický obránce Juraj Mikúš, který zároveň naráží na fakt, že ostravští hokejisté hráli v úvodu extraligy převážně na hřištích soupeře.

V domácím prostředí dosud odehráli pět utkání. Oproti devíti venkovním duelům jde velký kontrast. O to větší ale mají Ostravané motivaci ukázat se před domácím publikem. „Myslím, že je to fanoušky, protože jich letos chodí opravdu hodně. Je tady výborná atmosféra a jsme zvyklí doma dávat góly. Hrajeme poctivou hru do obrany a oproti předchozím ročníkům jsme schopni dávat i rychlé góly za sebou,“ popisuje důvody vítkovických úspěchů útočník Petr Fridrich.

Ostravský hokejista je rád, že se jeho týmu daří bodovat i v zápasech, ve kterých musí otáčet skóre. „Musíme si na to dát pozor, protože se nám to s některými týmy může stát osudným, že budeme takhle prohrávat. Ale je to určitě naše síla, že dokážeme ten zápas otočit,“ doplňuje Petr Fridrich.

Vítkovice letos budí respekt napříč celou extraligou, jak potvrzuje například útočník Litvínova a vítkovický odchovanec Šimon Stránský. „Mají silné, dobře poskládané mužstvo. Vpředu mají silné hráče, kteří dokáží dát gól, vzadu velké a silné beky. V brance mají Stezku, který parádně chytá. Mají prostě dobrý tým a letos se jim daří,“ míní Stránský.

Vítkovice jsou v tabulce druhé. Na první Pardubice ztrácejí jeden bod.

Spustit audio

Související