Vítkovice vyhrály na ledě mistrovského Třince a poskočily na páté místo

9. prosinec 2021 05:20

Už potřetí v sezoně se utkali v prestižním regionálním souboji v extralize hokejisté Třince a Vítkovic. Zatím vítězili jen favorizovaní Oceláři. Ale středeční večer v třinecké Werk Aréně patřil Ostravanům.

Radost vítkovických hokejistů po utkání v šatně odpovídala jejich výkonu. V Třinci zvítězili 3:1 a to domácí dali gól až necelých pět minut před koncem zápasu.

„Jsme strašně šťastní za tyto tři body, které jsme si zasloužili i bojovným výkonem – zblokovali jsme spoustu střel, byli jsme nepříjemní, důslední. Vytvořili jsme si dobrý náskok v první třetině, pojistili třetím gólem,“ řekl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Vítkovice se díky třem bodům v tabulce posunuly na páté místo, což je jejich nejlepší umístění v průběhu sezony. Třinec zůstává se čtyřbodovým náskokem první, ale po utkání neměli jeho hráči pochopitelně nejlepší náladu.

„Jsou dny, kdy se vám nic nedaří, puky se odrážejí na opačnou stranu... Nevyhrávali jsme osobní souboje, nebyli jsme produktivní. Taky škoda, že tady bylo jen tisíc diváků. Kdyby tady byla plná hala, hnala by nás dopředu,“ líčil útočník Daniel Kurovský, který v extralize začínal právě ve vítkovickém dresu a letos odehrál první extraligový zápas za Třinec po dlouhém zranění.

Už v pátek Třinec přivítá opět na domácím ledě České Budějovice. Vítkovice mají volno až do neděle.

Spustit audio