Vítězná série skončila. Plzeň přišla o postup v Lize mistrů v poslední čtvrthodině

6. srpen 2015

Liga mistrů bude i v této sezoně bez české účasti. Plzeň ani Sparta nezvládly domácí odvety 3. předkola a budou bojovat pouze o Evropskou ligu. Viktoriáni dlouho drželi po výhře 2:1 v Tel Avivu s izraelským Maccabi bezbrankovou remízu, v poslední čtvrthodině ale dvakrát inkasovali a ve Štruncových sadech tak zavládlo obrovské zklamání.

Všech dosavadních 13 zápasů v předkolech Ligy mistrů Viktoriáni vyhráli, čímž stanovili rekord soutěže. Po odvetném duelu s Maccabi Tel Aviv šla ale úctyhodná série ve Štruncových sadech stranou.

„Věděli jsme, o co hrajeme, asi to na nás zanechalo stopy. Místo toho, abychom hráli po zemi, tak jsme míče nakopávali,“ svěřil se zklamaný plzeňský záložník Daniel Kolář.

Pětasedmdesát minut hlídali plzeňští fotbalisté bezbrankové skóre, které jim po výhře 2:1 v Tel Avivu zaručovalo postup do play-off Ligy mistrů.

Poté přišel osudný kontakt obou kapitánů Davida Limberského s Eranem Zahavim, po kterém sudí Aranovskij nařídil proti Plzni penaltu.

„Nemyslím si, že by tam byl nějaký velký kontakt. Udělal to ale zkušeně a rozhodčí mu to sežral,“ přidal svůj názor na penaltový zákrok Limberský.

Čtěte také

Zaháví pověst kanonýra potvrdil ještě v 83. minutě, kdy druhým gólem dorazil rozhozený plzeňský tým. Ten přitom nechtěl pouze bránit postupový výsledek.

„Chtěli jsme být aktivní, ale nedařilo se nám držet míč. Když už jsme ho měli, tak jsme o něj rychle přišli a vzadu jsme si moc neodpočinuli. Soupeři narostla křídla po penaltě, druhý gól je naší chybou,“ přiznal kapitán Viktorie, který podle svých slov prožil největší zklamání své kariéry.

A podobně na tom byli i jeho spoluhráči. Místo vysněné Ligy mistrů bude Západočechy v pátek zajímat soupeř pro 4. předkolo Evropské ligy. „Samozřejmě se o ni budeme snažit ze všech sil,“ slibuje Daniel Kolář.

Daniel Kolář si na brankáře Maccabi Juana Pabla v odvetném utkání nepřišel
autoři: vja , Petr Hašek
Spustit audio