Víme, s jakou čokoládou bude vaše vánoční cukroví nejlepší

23. prosinec 2016
Encyklopedie Radiožurnálu

Polevy na polomáčeném cukroví nebo domácí čokoládové pamlsky na štědrovečerním stole mohou každý rok chutnat jinak, i když máte stále stejný recept od babičky.

Může za to různé složení čokolád, které zrovna ke svému pečení používáte. Proto se vyplatí zkontrolovat obsah kakaového másla v čokoládě, kterou si pro své kulinářské umění vyberete.

Čtěte také

Když čokoládovou polevu vyrobíte z jakékoli mléčné čokolády, ve které se nachází minimálně 31 % kakaového másla, určitě vás nezklame. Taková poleva totiž splňuje i legislativu platnou v celé Evropské unii.

Kvalita polevy vyrobené z hořké čokolády nebo té s popiskem „na vaření“ bude ale jistě o poznání horší. Obě dvě obsahují jen polovinu kakaového másla, než je doporučených 31 %. Takže si při výběru čokolády dobře rozmyslete, po které sáhnete.

autor: Martina Poliaková
Spustit audio