Viktorku posílil Zdeněk Ondrášek

16. září 2020 06:20

Fotbalisty Plzně posílil Zdeněk Ondrášek. Jednatřicetiletý reprezentační útočník se na západě Čech dohodl na tříleté smlouvě a měl by pomoci zlepšit produktivitu aktuálně osmého týmu nejvyšší soutěže. Láká ho také možnost zahrát si evropské poháry.

„Miluju fotbal, vím kolik mi je a fotbal hrát chci. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale důvodů, proč jsem se chtěl vrátit do Evropy, bylo hodně. Jsem rád za tu šanci a jsem připravený bojovat pro Viktorku. Jedním z důvodů, proč jsem řekl Viktorce ano, byla určitě Evropská liga,“ popsal Ondrášek.

Kobra číslo 11

Zdeněk Ondrášek v nejvyšší české soutěži oblékal naposledy v sezoně 2011/2012 dres Dynama České Budějovice. A právě na jihu Čech přišel ke své přezdívce Kobra. „Bylo to tenkrát v Budějovicích, začalo to srandou, dívali jsme se s trenérem na záznam zápasu a on mi řekl, že musím víc běhat, že tam stojím jako kobra. Všichni se tomu smáli a pak se to chytalo víc a víc, koukal jsem navíc na seriál Kobra 11 a měl jsem i číslo 11,“ vyprávěl.

Rodina se z návratu raduje

Hráč si vyzkoušel také angažmá v Norsku a v Polsku a od roku 2018 působil v americkém Dallasu v tamní nejvyšší soutěži. „Ti hráči z Jižní Ameriky umí hrát, jsou výborní v technice, chybí tam kotle diváků, jako máme v Evropě, atmosféra není taková,“ zhodnotil.

Na svém kontě má Ondrášek také čtyři reprezentační starty, svůj jediný gól vstřelil v památném zápase proti Anglii, který Češi vyhráli v říjnu 2019 2:1. V české lize chce být více na očích reprezentačnímu trenérovi a říct si o nominaci na mistrovství Evropy. Svou roli při rozhodování o přestupu sehrála i rodina rodáka ze Strakonic. „Rodina i přátelé mají radost, takže sem přivedu i fanoušky,“ řekl.

Bijec Ondrášek

Plzeňský trenér Gul'a rozšíří díky tomuto přestupu své útočné portfolio, k typologicky podobné dvojici Beaugel – Chorý přibyl bijec Ondrášek. „Budu bojovat pro tým a hecovat kluky, některý už znám, těším se na ně. Musíme si na hřišti pomoct, fotbal je kolektivní sport a já věřím, že to bude fungovat,“ uzavřel.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio