Viktoria Plzeň zažije v Mnichově další vysněný zápas pro hráče i fanoušky

23. říjen 2013

Z pohádek známe, že trpaslík někdy přemůže obra a slabší vyzraje na silnějšího. Něco podobného by dnes večer rádi předvedli také fotbalisté Plzně v Lize mistrů na hřišti Bayernu Mnichov.

Podobnou zkušenost už někteří v Plzni mají. Není to tak dávno, dva roky, kdy tehdy Horváth a spol. nastoupili proti neporazitelné Barceloně. Tu v minulé sezoně sesadil z trůnu nejlepšího evropského, ne-li světového klubu právě Bayern.

"Já si myslím, že hráči v Německu jsou ještě daleko víc agresivnější než Španělé, takže po ztrátě míče budou hráči Bayernu ještě důraznější. Zase u držení míče působili hráči Barcelony takoví lehčí. Ale kdyby si oba týmy vyměnily dresy, tak by to málokdo poznal," nabízí srovnání Pavel Horváth.

I pro nejzkušenějšího muže plzeňské sestavy jsou tyhle super zápasy obrovským zážitkem. Pro jeho spoluhráče, třeba Milana Petrželu, to platí dvojnásob, i když Petržela věří, že právě barcelonské zkušenosti mohou teď českému mistru pomoci.

"Byl to takový první velký zápas, který do té doby nikdo z nás nehrál, takže jsme z toho byli všichni trochu vykulení. Teď už nějaké zkušenosti máme, takže už to nebereme tak brutálně, jak jsme to brali předtím," říká Petržela.

Čtěte také

Jedno je jisté. Pokud by Plzeň dokázala v Mnichově urvat třeba jen jediný bodík, mluvilo by se o fotbalovém zázraku. "Hrajeme proti nejlepšímu mužstvu v Evropě, takže je to velké očekávání a těšíme se na to srovnání," říká Pavel Horváth.

autoři: bum , grg
Spustit audio