Viktoria Plzeň přivítá v úvodním kole ligy nováčka Bohemians Praha 1905

19. červenec 2013

Třemi zápasy odstartuje dnes nový ročník fotbalové Gambrinus ligy. Mistrovský titul v něm bude obhajovat Viktoria Plzeň, která se fanouškům ve Štruncových sadech představí už potřetí během jednoho týdne. Po Superpoháru a Lize mistrů vstupuje Viktoria do domácí soutěže.

Sázkové kanceláře před startem nové sezony fotbalové ligy předpokládají, že se titul vrátí na Spartu. O mistrovský pohár podle nich budou Letenští soupeřit s obhájcem trofeje Plzní, která je s nepatrným kurzovým odstupem druhým největším favoritem soutěže. K sestupu bookmakeři odsoudili oba nováčky Znojmo a Bohemians Praha 1905.

Mezi vyzyvatele Sparty a Plzně by mělo tradičně patřit severočeské duo Jablonec - Liberec a také Mladá Boleslav, která před sezonou asi nejvíce posílila. A do hry o evropské poháry bude chtít promluvit i olomoucká Sigma, ta sice pustila do Plzně záložníka Hořavu, v kádru má ale fotbalisty, kteří jej mohou nahradit.

0:00
/
0:00

Viktorii čeká dnes od 18 hodin už třetí soutěžní zápas sezony. Po porážce 2:3 v duelu o Superpohár s Jabloncem přestříleli v úvodním úterním duelu 2. předkola Ligy mistrů svěřenci Pavla Vrby bosenský Željezničasr Sarajevo 4:3 a je proto otázkou, jaký fotbal nabídne duel Viktoriánů s Klokany.

"Musíme se na ligu samozřejmě připravit. Vypustit pohár z hlavy a soustředit se na rozjezd ligy," říká záložník Daniel Kolář.

Přesto se spekuluje, zda svěřenci Pavla Vrby přece jen nebudou myšlenkami spíše už v Sarajevu. Navíc fotbalisté Bohemians Praha 1905 vstupují do nové sezony s cílem dokázat, že jako nováček mají svou kvalitu a proti Viktorii bude jejich motivace dvojnásobná.

autoři: vja , mau
Spustit audio