Víkend s Naďou Konvalinkovou

14. duben 2021

Herečka a naše kolegyně Naďa Konvalinková slaví 70. narozeniny a my se připojujeme ke gratulantům. Připravili jsme několik pořadů s oblíbenou herečkou. Na co můžete těšít?

V pátek 16. dubna od 13 hodin vyzpovídá Alex Mynářová v pořadu Slavné dvojice Naďu Konvalinkovou a její dlouholetou kolegyni a kamarádku, herečku Libuši Švormovou.

V sobotu 17. dubna se můžete těšit na Naďu Konvalinkovou v hlavní roli pohádky O princezně v oslí kůži, kterou vám nabídneme od 20 hodin. Příběh o princezně, která v převlečení prchá z rodného zámku, si nenechte ujít. Proč se tak rozhodla? Na motivy pohádky Charlese Perraulta pro rozhlas napsal Tomáš Pěkný, v režii Karla Weinlicha účinkují Naďa Konvalinková, Eduard Cupák, Ilja Prachař, Viktor Preiss, Dana Medřická a další.

Čtěte také

A na neděli 18. dubna od 16 hodin jsme pro vás připravili speciál pořadu Hvězdné návraty s Naďou Konvalinkovou s ukázkami z její televizní a rozhlasové tvorby.

A pozor – slavit s Naďou Konvalinkovou budeme živě v pondělí 19. dubna po 16. hodině v naší Humoriádě.

Naďa Konvalinková je pravidelnou porotkyní soutěže Pochoutkový rok s Českým rozhlasem.

Herečka Naďa Konvalinková při natáčení minutové hry Kdo leze na půdu
autor: djo
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.