VIDEO: Na Radiožurnál se vrací Koncerty pro jiné myšlenky. Na hradě Kašperk zahrál Marek Ztracený

3. červenec 2020

V červenci a srpnu Radiožurnál naváže na projekt Koncertů pro jiné myšlenky, který odstartoval na jaře v době karantény. Jaké hudební hosty si Lucie Výborná pozvala v létě?

Čtěte také

Vladimír Mišík, Aneta Langerová, Ivo Jahelka, Marek Ztracený, Xindl X, skupiny Tatabojs, Lake Malawi nebo Police Symphony Orchestra, ti všichni přislíbili účast v letním projektu Koncertů pro jiné myšlenky na Radiožurnálu.

„Letošní prázdniny budou v mnoha ohledech netradiční. Řada lidí neodcestuje na dovolenou do zahraničí a své volné dny bude trávit na chatách, chalupách nebo v kempech. My jim tento čas chceme zpříjemnit,“ říká k páteční sérii koncertů šéfredaktor Ondřej Suchan.

Koncerty pro jiné myšlenky vznikly s cílem rozptýlit posluchače během nouzového stavu a se stejným záměrem budou pokračovat i v letních měsících. Rozhovory spojené s živou hudbou se budou vysílat každý pátek v 18.30. To nejlepší z koncertů následně Radiožurnál zařadí také do nedělního dopoledního vysílání od 10.00.

Letní výpravy k táborákům, do zkušeben i na jiná místa otevřel v pátek 3. července první ze série prázdninových živých koncertů na Radiožurnálu, tentokrát z šumavského hradu Kašperk.

Hudebním hostem Lucie Výborné byl zpěvák Marek Ztracený a své příběhy i zážitky spojené s tímto kouzelným místem vyprávěli zdejší bývalý kastelán Václav Kůs a moderátor Českého rozhlasu Martin Karlík, který na Kašperku příležitostně provází.

Všechny koncerty můžete sledovat živě na Radiožurnálu, na sociálních sítích nebo na webu iROZHLAS.

autor: and

Související