Věroslav Cvrček má automobilový sport v krvi už od dětství

9. květen 2020 15:16

Rodiče Věroslava Cvrčka jezdili rallye. Ve své třídě byli i mistři republiky. Není proto divu, že se jejich syn vydal v jejich stopách.

Už jako chlapce ho okouzlila rychlost a chuť závodů. O své budoucnosti měl tak záhy jasno. „Spíš to bylo obrovské přání a nejistota, protože jsem věděl od rodičů, jak je to finančně nákladné a postupně se doba zhoršovala a možnosti pro někoho začínajícího byly složité,“ přiznal Věroslav Cvrček mladší. Jinak také absolvent Strojní fakulty Technické univerzity v Liberci.

Možnost, aby sám závody jezdil, bral spíš jako velký sen. Na domácí titul v rallye si sáhl v roce 2015. Nebyla to ale jediná motoristická disciplína, ve které slavil úspěchy. Učarovaly mu závody do vrchu.

Hned první závody ukázaly, že by se mu mohlo právě v jízdě do kopce dařit. „Naštěstí se to povedlo. Už tenkrát z toho bylo dvanácté místo na mistrovství Evropy asi 250 aut, z toho třicet třílitrových placek a formulí, což byl úspěch. Bylo to díky tomu, že tam bylo chladné počasí a čtyřkolka pěkně fungovala. Ale pak na většině závodů mistrovství Evropy, kde jsme byli, se nám docela dařilo, jednou jsme byli šestí a jednou sedmí ve stejné konkurenci už na suchu. To už je velký úspěch,“ vzpomněl.

Stejně jako dvojnásobný triumf v konečném účtování mistrovství Slovenska. Teď už se těší, až to situace dovolí a znovu usedne do soutěžního speciálu - fabie. Dál přemýšlí také o rallye. V Česku by chtěl absolvovat co nejvíc závodů.

autor: ppe
Spustit audio

Související