Veřejné bruslení v Olomouci? Na zimním stadionu jen o víkendech, lidé musí do okolních měst a obcí

25. leden 2022

V Olomouci už léta není velká nabídka ploch na bruslení. Vedle zimního stadiónu se v dobách před covidem bruslilo také na náměstí v centru, což letos chybí. Zatím také nezačala stavba takzvané malé haly s kluzištěm pro hokej a krasobruslení a také pro veřejnost. 

Ve všední den není možné si v Olomouci zajít na veřejné bruslení, nájemce stadionu, tedy hokejový klub HC Olomouc, pro něj totiž vyčlenil jen pár hodin o víkendu. „Je to žalostně málo,“ povzdechl si Miroslav Žbánek, primátor Olomouce zvolený za ANO.

Obyvatelé Olomouce tak musí jezdit za ledovými plochami do okolních měst a obcí. „Máme jen jednu ledovou plochu, čímž jsme mezi velkými krajskými městy, dá se říct, unikátní. Kromě různých hokejových kategorií se na led potřebují dostat také sledge hokejisté, krasobruslaři a podobně. Sport je upřednostňován před veřejným bruslením,“ dodal.

„Na stávajícím stadionu toho už moc nezměníme. Plánovali jsme velkou rekonstrukci zimního stadionu, nová multifunkční hala by měla minimálně dvě ledové plochy. Bohužel se nepodařilo zajistit přes Národní sportovní agenturu odpovídající dotaci,“ uvedl Žbánek.

Na čem dotace pohořely? Proč není kluziště na náměstí? A co město hodlá do budoucna v této věci podniknout? Poslechněte si celý rozhovor s olomouckým primátorem Miroslavem Žbánkem.

Spustit audio