Venezuelský prezident Maduro roztančil své přívržence v rytmu Despacita. Autoři songu protestují

26. červenec 2017

Odpůrci Venezuelského prezidenta Nicoláse Madura vyhlásili na dnešek a zítřek dvoudenní stávku. Chtějí tak protestovat proti volbám do zvláštního národního shromáždění, které má přepsat ústavu. Socialistický politik si dokonce nechal na jeho propagaci vyrobit i speciální verzi hudebního hitu jménem Despacito. Jenže to udělal bez vědomí autorů. A ti se také hned ozvali.

Prezident Nicolás Maduro nechal pustit Despacito s agitačním textem ve svém pravidelném televizním pořadu. „Do houpavého rytmu začal tleskat. A své příznivce, kteří mu už tak na jeho slova hlasitě přitakávají, tak navíc roztančil a pořádně rozveselil,“ přibližuje zpravodaj David Koubek.


Venezuelská vláda vyhlásila volby do ústavodárného shromáždění na tuto neděli. Opozice vyzývá k jejich bojkotu a tvrdí, že přepsání ústavy má pouze posloužit k tomu, aby upevnilo moc Madura a jeho socialistů nad Venezuelou.

Tvůrce hitu, který už je třetím nejsledovanějším klipem v historii You Tube a šlape dokonce na paty songu Gangam Style, ale naopak pořádně naštval.

Portorický zpěvák Luis Fonsi na sociálních sítích napsal, že má z ostatních verzí své písně radost, nikdy by ale nesouhlasil s tím, aby ji někdo takhle zneužil k politickým účelům.

Svůj vzkaz doprovodil hashtagem SOS Venezuela. Spoluautor Daddy Yankee dokonce na Instagram poslal červeně přeškrtnutý obrázek Nicoláse Madura. Napsal k tomu, že ukrást píseň je jedna věc, ale že venezuelský prezident má na svém kontě ještě horší zločiny proti své zemi.

autor: dkk
Spustit audio