Velký požár v pražských Čimicích. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu

29. leden 2018

V pražských Čimicích hořely provizorní dřevěné přístřešky a dílny v těsné blízkosti autodílny a rodinného domu. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. V objektu byly tlakové lahve, informovali hasiči na twitteru. Čimická a Lužecká ulice v okolí požáru byly neprůjezdné, uvedla policie na webu. Pražský dopravní podnik kvůli ohni odklonil tři autobusové linky.

Hasiči přijeli na místo požáru v ulici Čimická na Praze 8 v pondělí po 18. hodině. Po půl sedmé rozdělil velitel zásah do tří bojových úseků. Jednotky dobrovolných hasičů zatím držely pohotovost na svých stanicích. „V prostoru byly dřevěné provizorní přístřešky, které plameny zachvátily v plném rozsahu. Zplodiny hoření a sálavé teplo poškodily fasádu vedlejšího pěti patrového obytného domu. Plameny se pak rozšířily na střechu a do podkroví jednopodlažního rodinného domu,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Kolem čtvrt na osm bylo na místě už 13 jednotek hasičů. Chemická služba na místě nenaměřila zvýšenou koncetraci škodlivých látek. Kvůli požáru nejely od 18:00 autobusy přes zastávky Čimice a Libeňská, informoval web pražského dopravního podniku. Autobusové linky 145, 152 a 202 byly odkloněny přes Dolní Chabry.

Požár v pražské Čimické ulici měli hasiči od půl deváté pod kontrolou. Na místě ale stále zasahovalo šest jednotek profesionálních a sedm jednotek dobrovolných hasičů. Plameny zasáhly dřevěné přístavky autodílny vedle rodinného domu. „Plameny se rozšířili do podkroví rodinného domu. My stále dohašujeme a snažíme se zabránit tomu, aby část těch plamenů se ještě dostala dále do střechy,“ popsal Radiožurnálu mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Z domu nedaleko požáru evakuovali policisté starší ženu.

Hasiči z objektu vynesli několik propan-butanových tlakových lahví, které následně ochlazovali. Z místa požáru postupně odjížděly jednotky hasičů. Likvidaci požáru oznámili hasiči na twitteru v půl jedenácté večer. V úterý dorazí na místo vyšetřovatelé, kteří budou zjišťovat příčinu požáru.

Hasiči bojují s ohněm v pražských Čimicích
Hasiči bojují s ohněm v pražských Čimicích
autoři: pj , Jakub Horáček
Spustit audio