Vedení Slavie odvolalo trenéra Koubka, tým povede Nizozemec Alex Pastoor

3. březen 2014

Trenér Miroslav Koubek končí v pražské Slavii. O jeho odvolání rozhodl nový sportovní úsek spolu s vedením klubu. Novým trenérem klubu z Edenu bude nizozemský kouč Alex Pastoor.

„Trenéru Koubkovi děkujeme za odvedenou práci pro Slavii, kterou vykonával s velkou mírou profesionality a nasazením. Mužstvo převzal ve velice těžké době a během svého působení odvedl obrovský kus práce,“ uvedl pro klubový web předseda představenstva Adam Řebíček

Nové složení realizačního týmu bude oznámeno zítra, kdy nový trenér Alex Pastoor povede první trénink A týmu.

„Šlo o společné rozhodnutí nového sportovního úseku a vedení. Chceme změnit sportovní směřování klubu, jeho celkový projev a způsob myšlení,“ vysvětlil změnu sportovní ředitel Karol Kisel.

Asistent Ivo Knoflíček odvolání vůbec nečekal

"Ráno jsme přišli na trénink a bylo nám řečeno, že přijde nový majitel a bere si svůj vlastní tým,“ řekl Českému rozhlasu dosavadní asistent trenéra Slavie Ivo Knoflíček.

Odvolání člena realizačního týmu zasáhlo. „Je to tragédie. Pro Slavii jsem odvedl dvacet třicet let a tohle jsem si absolutně nepředstavoval,“ řekl Knoflíček.

„Nechci to komentovat a ani se k tomu nemůžeme vyjadřovat. Musím to sám vstřebat. Tohle nikdo nečekal a byl to šok,“ vyjádřil se pro Český rozhlas Stanislav Vlček.

Nový trenér za sebou má angažmá v nizozemské lize

Slavia má tak od pondělí nové sportovní vedení. Vedle Kisela v něm bude hlavní trenér Alex Pastoor a poradce Igor Kornějev.

Kornějev je bývalý záložník a ruský reprezentant, který působil jako hráč v CSKA Moskva, Espanyolu Barcelona, FC Barcelona, Heerenveenu, Feyenordu Rotterdam a Bredě. V poslední době vykonával funkci sportovního ředitele Zenitu Petrohrad.

Alex Pastoor se narodil 26. října 1966 v Amsterdamu. Jako záložník prožil většinu sportovní kariéry v FC Volendam, dále hrál za SC Heerenveen, belgický KRC Harelbeke a rakouskou Austrii Lustenaou. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2001. Jako trenér vedl v Nizozemsku týmy SBV Excelsior a Nijmegen.

Dvaašedesátiletý Miroslav Koubek odtrénoval ve Slavii 10 zápasů. Ve třech zvítězil, další tři skončily remízou a ze čtyř odešel jeho tým poražen. Kvůli zaměstnání ve Vršovicích nedávno dokonce odešel od reprezentačního týmu do devatenácti let.

autor: vman
Spustit audio