Ve Stromovce začal Olympijský festival. Můžete si během něj vyzkoušet desítky sportovních disciplín

23. červenec 2021

Pokud byste si chtěli vyzkoušet sportovní disciplíny, které budou na letošní olympiádě v Tokiu, nemusíte být vůbec vrcholový sportovec. V Praze a v Brně se v pátek otevřely Olympijské festivaly pro veřejnost, kde si můžete otestovat vlastní zdatnost a šikovnost.

Čtěte také

Během pražského Olympijského festivalu si lidé mohou až do 8. srpna vyzkoušet několik desítek sportů. Třeba karate, badminton, nohejbal, volejbal, tenis, ale také vzpírání, box nebo judo. A v nabídce jsou i vodní sporty – kanoistika nebo třeba paddleboard.

Brány festivalu v Olymp Centru sportu se otevírají každý den v 9:00 a zavírají se v 19:00, v pátek a sobotu o hodinu později. První festivalový den – v pátek – je pro všechny návštěvníky vstupné zdarma, následující dny zaplatíte 50 Kč za den.

Festival nabízí i doprovodný program – turnaje pro veřejnost, autogramiády nebo třeba Den paralympijských sportů. Při zahájení festivalu pak vystoupil frontman kapely Mirai.

Před vstupem na Olympijský festival

Vstup na festival je limitován počtem návštěvníků, kapacita je 2 500 lidí. Organizátoři proto doporučují provést rezervaci a zakoupit vstupenku na konkrétní den předem na webových stránkách.

Ještě před samotným vstupem je také potřeba doložit bezinfekčnost – negativní PCR nebo antigenní test (využít můžete testovací centrum na místě), v případě více jak 14 dnů po 2. dávce očkování organizátoři doporučují prokázání pomocí aplikace Tečka, ale i certifikátem, a pokud se nacházíte v době do 180 dní od pozitivního testu po prodělání covidu-19, stačí vám certifikát.

autoři: Luděk Hubáček , ech
Spustit audio