Ve slezském derby se střetnou fotbalisté Opavy a Baníku Ostrava

2. srpen 2019 05:10

Opavští fotbalisté začali nový ročník ligové soutěže velmi dobře, naopak Baník Ostrava doma dvakrát prohrál a trápí se. V takové pozici jdou obě mužstva do dnešního prestižního slezského derby. Hraje se v podvečer v Opavě. A Ostravané dostali pro fanoušky tisícovku lístků a tak se čeká jiskření v hledišti a hlavně i na trávníku.

„Nemají optimální formu, ale je to derby a to může vždycky skončit všelijak, favorit se nedá tipovat. Našim super fanouškům se budeme snažit odvděčit se jim vítězstvím,“ burcuje nová útočná posila Opavy Slovák René Dedič.

Ten nahradil v sestavě dalšího urostlého hráče Smolu, který přestoupil v létě právě do Baníku. Doplnil tak v Ostravě dalšího přeběhlíka z Opavy Srba Nemanju Kuzmanoviče.

„Je málo takových zápasů v republice a po pražském derby asi největší. Moc se těším, vím, že atmosféra bude výborná,“ pokračuje Nemanja Kuzmanovič. Motivace bude podle něho na obou stranách.

Na velký svátek se těší nejen fotbalisté a fanoušci, ale také pro trenéry jde o velkou událost a velká očekávání. „V prvé řadě plný stadion a výborná atmosféra. Věřím, že bude i výborný fotbal. My jsme doma ztratili body, takže je chceme přinést zase zpátky,“ doplňuje trenér Ostravanů Bohumil Páník.

Derby začne v 18 hodin a je zařazeno jako vždy mezi nejrizikovější zápasy sezony.

autor: ddp
Spustit audio

Související