Ve Škoda sport parku v Plzni Doudlevcích vzniká nový skate park

22. březen 2019 07:47

Největší v Plzni a možná i v celém kraji bude skateboardový areál ve Škoda sport parku v Doudlevcích. Lákat by měl na daleko větší počet atrakcí, ale i větší bezpečnost.

„Teď se vylévají a leští podlahy, což je zhruba 50 kubíků betonu, a dělalo se to přibližně 24 hodin. Už to stačí jen nařezat, udělat dilatační spáry a bude v podstatě hotovo. Povrch je natřený speciální penetrací, která zabraňuje rychlému vypařování vody, aby to nepopraskalo. Nyní už nás čekají jen kosmetické úpravy, jako je začištění, natření bezpečnostních proužků, aby jezdci věděli, kde jsou hrany,“ uvedl stavbyvedoucí Martin Brůna.

Areál prošel velkou proměnou, původní plechové rampy totiž nahradil beton. Díky své kvalitě a rozloze může hostit třeba i závody Českého poháru.

„Starý skate park byl zastaralý a nesplňoval podmínky pro moderní skateboarding. Teď je tu nový povrch z betonu, který je hladký, tichý a dá se na něm jezdit daleko rychleji. Je tu i daleko více nových prvků. Nový park je určitě výjimečný svojí rozlohou a členitostí. Je tu část rádiusová, streetová, dále část pro méně zkušené, pro děti, kde jsou různé boule a průjezdy,“ ohodnotil nový park několikanásobný český šampion ve skateboardingu Martin Jurášek.

Areál se modernizuje a dál vylepšuje

Nový areál v Plzni-Doudlevcích vyjde na 7 milionů korun. Tím ovšem investice druhého plzeňského obvodu do tohoto sportoviště nekončí. V plánu je třeba lávka, která návštěvníky zavede od vstupní brány bezpečně přes in-line dráhu do středu areálu.

Ve Škoda parku se má podle místostarosty Jana Fluxy znovu objevit i lanové centrum: „Nebude ale takové, jaké tu bylo v minulosti, protože bylo velmi náročné na provoz. Navíc byla vyžadována odborná asistence, to znamená, že tam musel být přítomen instruktor, když chtěl někdo jít lézt. Počítáme s tím, že by mohl také vzniknout nový objekt pro občerstvení a veřejné záchody v zadní části areálu.“ To je ale daleká budoucnost. Tou podstatně bližší je otevřené nového skateparku. K němu by mělo dojít na začátku června.

autoři: Jan Markup , jik
Spustit audio