Ve čtvrtfinále Wimbledonu je po výhře nad Číňankou Peng i Petra Kvitová

30. červen 2014

Tenistka Petra Kvitová rozšířila české řady ve čtvrfinále Wimbledonu. Nejlepší česká hráčka porazila Číňanku Šuaj Peng 6:3, 6:2 a navázala na Lucii Šafářovou a Barboru Záhlavovou-Strýcovou, se kterou se Kvitová utká o postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje.

Soupeřka z Číny dělala Petře Kvitové větší problémy jen v úvodu zápasu, kdy dokázala s favoritkou držet krok v šesti gamech. Pak ale Kvitová díky dobrému servisu a následnému brejku vedla 5:3 a v klidu set dopodávala.

Ve druhé sadě se nejlepší české hráčce podařilo potvrdit brejk hned na začátku a stav 3:1 už naznačil další úspěch českého tenisu v letošním osmifinále travnatého grandslamu. Zkušenosti dostaly Petru Kvitovou do vedení 5:2 a následné výhře při vlastním servisu.

Čtěte také

Mezi nejlepšími osmi hráčkami v ženské dvouhře má tak český tenis poprvé v historii tři zástupkyně. Před Kvitovou se totiž osmifinálové duely povedly i Lucii Šafářové a Barboře Záhlavové-Strýcové. S druhou jmenovanou se Kvitová utká o semifinále, Šafářová vyzve Rusku Makarovovou, která nečekaně zdolala Polku Radwaňskou.

autor: špo
Spustit audio