Václav Marhoul představil ve Varech Mazaného Filipa

8. červenec 2003

V hlavní soutěži Mezinárodního festivalu Karlovy Vary se dnes představily další tři snímky: Rózsovy písně z Maďarska, řecký film Zase ten svět a snímek Strach a chvění, který vznikl ve francouzsko - japonské koprodukci. V hotelu Thermal představil režisér a producent Václav Marhoul právě dotočenou černobílou retro detektivku Mazaný Filip.

Reportérovi Filmžurnálu Vladimíru Krocovi autor řekl, co ho čeká v příštích týdnech: "Milan Kymlička musí složit celou muziku, v září tu muziku musíme nahrát a s Radimem Hladíkem musíme udělat celou zvukovou stránku filmu."

Stejně jako ve hře divadla Sklep hraje hlavní postavu detektiva Philla Marlowa herec Tomáš Hanák. Šest týdnů strávil v hostivařských ateliérech, kde se natáčelo výhradně ve stylizovaných dekoracích. Co on má před sebou?

"Teď už hlavně očekávání, protože na všechna dřeva vůkol bylo zaklepáno, viděl jsem hrubý střih, opravdu ten film má děj a je tam napětí, jak to vlastně je."

V Mazaném Filipovi hraje kromě jiných třeba Vilma Cibulková, Viktor Preiss; hlavní záporné role si rozdělili Oldřich Kaiser a Jiří Macháček.

Václav Marhoul se netají tím, že se stále potýká s nedostatkem financí. Přesto už ví, kdy bude mít Mazaný Filip premiéru: "Teď už nemůžu couvnout, já jsem to dneska ohlásil, takže 3. prosince bude premiéra."

autor: vlk
Spustit audio