Václav a Jan Neckářovi představují album Mezi svými: Některé písně ležely v šuplíku 10 let

17. prosinec 2014

Šest let odkládal zpěvák Václav Neckář natočení vánočního alba. Až letos na něj konečně došlo. Jmenuje se Mezi svými a ve vysílání Radiožurnálu ho představil spolu se svým bratrem Janem.

„Nemohli jsme ho stihnout. Honza říkal, že bychom měli natočit vánoční album, ale vždy jsme si na něj vzpomněli až na podzim. A to bylo pozdě,“ přibližuje důvod odkládání Václav Neckář.

Polovinu textů měli bratři Neckářovi už minulý rok, ale nechali je „uzrát“. Řekli si totiž, že by bylo škoda je doplňovat cover verzemi. Z tohoto důvodu vzniklo trochu netradiční vánoční album bez klasických standardů a popěvků o zasněžených cestách nebo vonící purpuře.

K Vánocům si Václav a Jan Neckář nadělili nové album, a tak o Vánocích budou odpočívat. „Svátky budeme slavit odděleně, protože jsem téměř pořád spolu,“ vysvětluje Jan Neckář.

Na ponorkovou nemoc si však nestěžuje. „Vyrůstali jsme bez táty. Museli jsme se spoléhat jeden na druhého a také na mámu,“ přibližuje důvod silného bratrského pouta.

Čtěte také

Moderátorka Lucie Výborná se Václava Neckáře ptala také na to, jak se vyrovnával s mrtvicí, která ovlivnila celý jeho život i kariéru. „V nemocnici jsem s sebou měl své nahrávky a v noci jsem se ptal sester, jestli jim můžu zazpívat. Tehdy jsem pochopil, že to se mnou nebude tak hrozné,“ vzpomíná.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio