V Trutnově musí řidiči počítat s novým dopravním omezením. Neprojedou Rýchorskou ulicí

27. březen 2023 09:51

Rýchorská ulice v Trutnově je pro řidiče od dnešního dne neprůjezdná, čeká ji další etapa oprav. Pro řidiče je připravena objízdná trasa, změny se dotknou i cestujících v městské dopravě. Co všechno se chystá? To je otázka pro Kateřinu Kohoutovou, která zjišťovala informace přímo na místě. 

Čtěte také

Pro ty, kteří cestují autobusy městské hromadné dopravy v Trutnově, je důležitá informace, že musí počítat s přemístěním zastávky Rýchorská, a to konkrétně na Točnu MHD, což je odhadem vzdálenost asi 200 metrů.

A řidiči musí využít objízdnou trasu vedoucí po silnici I/14. Tedy po hlavní komunikaci vedoucí z Trutnova do Pece pod Sněžkou.

Co konkrétně budou silničáři opravovat a jak dlouho bude ulice neprůjezdná?

Čtěte také

Silničáři budou pokládat nový povrch na této komunikaci. A město se k této akci připojí tím, že opraví chodníky v úseku od Hospody U Kousala po křižovatku s Mladobuckou ulicí. Cílem je tedy především zvýšit bezpečnost chodců v této části města. Protože zatím tady žádný chodník vlastně ani není.

Ulice Rýchorská má být do 21. dubna letošního roku kompletně opravena, už loni tady například VaK Trutnov vyměnil kompletně celou kanalizaci.

Jarní měsíce se v Trutnově neobejdou bez další oprav a staveb chodníků. Jen v dubnu jich začne několik. Můžeš být konkrétnější?

Čtěte také

Už 3. dubna začne 2. etapa opravy Polské ulice. A to konkrétně v úseku od železničního přejezdu po křižovatku s Voletínskou ulicí. Silničáři tak navážou na práce z loňského roku, které byly v polovině listopadu z klimatických důvodů přerušeny. Město tady potom vybuduje chodník a také nainstaluje autobusové zastávky. Řidiči budou muset počítat s úplnou uzavírkou.

Na řadu přijde také například ulice Jaroslava Ježka. Tam se bude měnit plynovod. A práce zde mají být zahájeny také v dubnu. V květnu pak čeká oprava ulici Na Záduší a později také Zámečnickou ulici v Trutnově.

Spustit audio

Související