V rámci Budějcké Thálie odehrají soubory z celé republiky dvanáct představení

9. listopad 2013

Devět amatérských souborů z celé republiky se v Českých Budějovicích zúčastní divadelní přehlídky Budějcká Thálie. Čtrnáctý ročník přinese celkem dvanáct představení.

„Pozvali jsme špičkové soubory z větších vzdáleností, jako je Sokolov, Česká Lípa, Přerov, Brno i Praha. Zavedli jsme novinku pořádání představení v dřívějším čase, a to od 16 hodin,“ uvedl předseda organizujícího Divadelního souboru Josefa Kajetána Tyla v Českých Budějovicích, Václav Krištůfek.

Tři představení potěší dětské diváky a osm inscenací se pokusí oslovit dospělé. Mladým lidem bude věnována nedělní hra.

„Jde o představení Maškaráda v podání Divadla Dostavník Přerov. Představení získalo ocenění na národní přehlídce Jiráskův Hronov 2013,“ doplnil Krištůfek.

Do Divadla U Kapličky na Husově tříde se jako první podívá tradiční pohádka Čert a Káča od Boženy Němcové, která začíná v 15 hodin. „Bude v podání Divadelního klubu mladých Česká Lípa. To jsou mladí herci, taková záloha Divadelního klubu Jirásek Česká Lípa,“ řekl Václav Krištůfek.

Budějcká Thálie potrvá do neděle 17. listopadu. Poslední představení přehlídky amatérských divadelních souborů s názvem Třetí věk zahraje Divadlo bez zákulisí ze Sokolova.

autoři: kbch , ako
Spustit audio