V případu zřejmě kyselinového útoku v Plzni už padlo obvinění

26. březen 2018

Policisté obvinili ženu, která v plzeňském erotickém klubu napadla tři lidi chemickou látkou, pravděpodobně kyselinou. Hrozí jí až šest let za mřížemi.

Z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky obvinili v neděli pozdě večer plzeňští kriminalisté šestačtyřicetiletou ženu. Ta v sobotu dopoledne v erotickém klubu napadla několik lidí chemikálií. Potvrdila to policejní mluvčí Veronika Hokrová. Případ se odehrál v nočním klubu na Americké třídě v centru Plzně v sobotu dopoledne. Žena tam polila několik lidí, pravděpodobně kyselinou. Dva muži a jedna žena při tom utrpěli vážná zranění a záchranáři je museli převézt do nemocnic v Plzni a v Praze. Lehké zranění od chemikálie měla na ruce i sama útočnice. Jeden další muž pak utrpěl poranění hlavy. Z policejních vyjádření vyplývá, že incident nejspíš souvisel s předchozí roztržkou v klubu.

Vážněji zraněnou ženu převezl vrtulník hned v sobotu na Kliniku popáleninové medicíny nemocnice v Praze na Vinohradech. V neděli tam byl přepraven i jeden ze dvou mužů, kteří byli od soboty v plzeňské fakultní nemocnici.

„Oba pacienti jsou na standardním pokoji, mají nerozsáhlé poleptání na horní části těla, nejsou v ohrožení života,“ řekla mluvčí vinohradské nemocnice Hana Vránová.

Podrobnosti případu policisté zatím nezveřejnili

Další muž zůstává ve fakultní nemocnici v Plzni a je ve stabilizovaném stavu. Podezřelou ženu policisté zadrželi hned na místě. Všichni účastnící incidentu byli Češi. O jakou látku přesně se jednalo, určí expertíza. Podle předběžných neoficiálních informací mohlo jít o kyselinu sírovou. Další podrobnosti k případu zatím mluvčí neuvedla. Kriminalisté ještě vzhledem ke zdravotnímu stavu nevyslechli všechny účastníky incidentu.

Co přesně se v nočním klubu stalo a co vedlo k celému incidentu, policisté zatím ještě neuvedli. Podle informací České televize mohlo jít o útok v sebeobraně. Z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky lze podle trestního zákoníku obvinit člověka, který někomu úmyslně způsobí těžkou újmu na zdraví v silném rozrušení ze strachu, úleku nebo ve zmatku v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného. Pokud soud ženu uzná vinnou, hrozí jí až šest let vězení. Policisté ji stíhají na svobodě.

autor: sch | zdroj: ČTK
Spustit audio