V Příbrami šetří, přesto se chtějí rvát o záchranu. Klub není na dně, říká nový kouč Tobiáš

12. leden 2017

Těžká práce čeká v jarní části první fotbalové ligy týmy Jihlavy a Příbrami. Poslední dva celky soutěže budou bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži, ale každý z nich je v trochu jiné pozici. Kromě čtyř bodů, které oba týmy dělí, má Příbram horší vyhlídky i kvůli úsporným opatřením.

„Petr Rada u nás měl nadstandardní peníze, poněvadž to byl nadstandardní trenér. Reagujeme na vývoj situace. Město Příbram podporuje fotbal výrazně méně a dopředu víme, že nám zase dají míň peněz. Je to o tom, jestli město chce fotbal a ligovou mládež,“ přibližuje situaci ředitel příbramského klubu Petr Větrovský.

Teď už bývalý trenér Středočechů Petr Rada totiž nepřistoupil na snížení platu a na jeho místo nastoupil o 20 let mladší Kamil Tobiáš, kterému se termín úsporná opatření moc nelíbí.

„Ten klub podle mého názoru pracuje ve stejném režimu jako doteď. To, že se nedomluvil trenér Rada s vedením klubu, bylo mezi nimi. Nehledal bych v tom, že by klub byl na dně, to rozhodně ne,“ říká nový kouč Příbrami.

Klub ale musel oželet třeba zahraniční soustředění a připravovat se bude v domácích podmínkách. Z kádru odešli například Tomáš Borek, Milan Švenger nebo Patrik Brandner.

Tobiáš přesto věří, že během jara dokáže jeho tým smazat šestibodové manko na poslední nesestupovou příčku, kterou zatím drží Brno. S mladým kádrem, ve kterém bude muset dávat šanci juniorům, to ale nic lehkého nebude.

Jihlava, která přišla o Michala Hippa, asistenta trenéra Michala Bílka, má k záchraně o něco blíž. „Myslím, že máme mančaft, abychom se zachránili. Na podzim nám nevyšel začátek. Měli jsme těžké soupeře a ujel nám vlak,“ zpětně lituje útočník Jihlavy Michael Rabušic.

„Od vedení i trenéra cítíme důvěru. Zůstali jsme pohromadě a teď jde o to se sehrát a dát se nějak do kupy. Ale pořád si myslím, že kvalita tu je,“ věří Rabušic, že Vysočina dokáže v únoru navázat na poslední dvě ligová kola, ve kterých vydřela 4 body.

autoři: jam , vman
Spustit audio