V olympijském čtvrtfinále čeká české hokejisty bitva s Američany. Jako v Naganu před dvaceti lety

20. únor 2018

Stejně jako v Naganu v roce 1998 nastoupí čeští hokejisté ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Pchjongčchangu proti Spojeným státům. Američané si postup zajistili výhrou nad Slovenskem, které přehráli vysokým rozdílem 5:1.

Asistent trenéra české hokejové reprezentace Jaroslav Špaček přiznává, že přál Slovákům, už se ale těší na zajímavý souboj.


Hokejový zápas mezi Českem a Spojenými státy americkými se hraje ve středu 21. února od 4:10 SEČ. Poslouchejte živě na Radiožurnálu.

Americký výběr podle něj vznikl kombinací zkušených a mladých hráčů, kteří hodně bruslí jsou důrazní v osobních soubojích. „Soupeř je to nečitelný, jsou drzí na puku, jdou do branky, zkušenost spojená s mládím je nebezpečná, musíme do toho dát všechno,“ vysvětluje Špaček.

Český celek má po třech výhrách bojovnou náladu – výkon postupně gradoval, zlepšoval se v taktice jak s Kanadou, tak pak se Švýcarskem. „Věřili jsme, že máme sílu, abychom zápasy zvládli, takhle na to musíme být připravení i zítra proti Americe,“ uzavírá.

autor: pka
Spustit audio