V Královéhradeckém kraji budou mít dnes desítky lidí za sebou první očkování proti koronaviru

2. leden 2021 10:19

V hradecké fakultní nemocnici začalo dnes ráno očkování vakcínou proti koronaviru. Do nemocnice dorazilo prvních 975 dávek - vakcína sice přišla později než bylo původně v plánu, ale už je připravena. 

Čtěte také

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes ráno zahájila očkování proti onemocnění COVID-19. Prvními očkovanými byli zaměstnanci nemocnice a někteří vysoce rizikoví pacienti. Nemocnice obdržela celkem 975 dávek vakcíny, očkování bude pokračovat také v dalších dnech.

Očkování nemocnice provádí vakcínou firmy Pfizer v ambulancích Pavilonu interních oborů FN HK, připraveny jsou tři očkovací týmy, které tuto sobotu a neděli v čase od 8:00 do 18:00 hodin zvládnou naočkovat každý den zhruba 170 předem zaregistrovaných lidí.

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes zahájila vakcinaci proti COVID-19

V pracovních dnech bude očkování pokračovat od 15:30 do 19:30 hodin.

Čtěte také

Fakultní nemocnice Hradec Králové se také v souladu s pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR připravuje také na další vlny očkování proti COVID-19.

Podrobnější informace k očkování jsou uvedeny na webu ministerstva.

Mezi prvními očkovanými ve FN HK byla například sestra ze IV. interní hematologické kliniky FN HK.

„Možnost očkování určitě vítám, aplikace byla úplně bez problémů,“ uvedla krátce po očkování.

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes zahájila vakcinaci proti COVID-19

Krátce po osmé dostal vakcínu také lékař z Urologické kliniky FN HK. „Podílím se i na péči o pacienty s COVID-19 a to, že očkování začalo je dobře, protože jinak z této situace není cesty ven,“ dodal lékař.

Fakultní nemocnice Hradec Králové v posledních dnech registruje nárůst hospitalizovaných pacientů s COVID-19, zatímco před svátky se jednalo o stovku pacientů, nyní jich je necelých 150, z toho přibližně čtyři desítky vyžadují umístění na lůžkách intenzivní péče.

Nemocnice kvůli nárůstu počtu pacientů musela v souladu se svým pandemickým plánem znovuotevřít některá oddělení určená pro péči o pacienty s COVID-19.

autoři: Tomáš Lörincz , baj | zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové
Spustit audio

Související