V Jablonci nad Nisou uzavřely ulice 28. října a Rychnovskou. Hřbitovní a Liberecká jsou po rozsáhlé rekonstrukci už průjezdné

18. červenec 2022 12:09

V Jablonci nad Nisou jsou od 18. července neprůjezdné dvě ulice. Kvůli výstavbě dešťové kanalizace řidiči neprojedou ulicí 28. října. A v městské čtvrti Kokonín je uzavřená Rychnovská ulice. Tam buduje kanalizaci Severočeská vodárenská společnost.

Čtěte také

Stavbaři na jablonecké křižovatce ulic Průmyslová a 28. října budují dešťovou kanalizaci, která dosud v centru města chyběla. Uzavírka je naplánovaná do poloviny srpna.

Kvůli uzavření ulice jezdí po objízdné trase i městské autobusy. Až do středy 17. srpna bude pro linku číslo 116 zrušená zastávka 28. října. Cestující musí dojít k Obchodní akademii, kde je náhradní zastávka.

V městské čtvrti Kokonín buduje kanalizaci Severočeská vodárenská společnost. Stavba a rekonstrukce kanalizace tam začala v září 2020 a hotovo by mělo být do konce března 2023. Jak práce postupují, uzavírají se kvůli výkopům ulice. Teď došlo na Rychnovskou ulici; uzavřená bude do konce prázdnin.

I tato uzavírka ovlivní i městskou hromadnou dopravu. Například linka číslo 101 nebude vůbec jezdit do čtvrtí Vrkoslavice a Kokonín. Spoje z Bedřichova a Janova do Rychnova pojedou z autobusového nádraží po rychlostní silnici.

Naopak linka číslo 105 bude do zmíněných částí města zajíždět častěji, než dosud. Ve směru z Kokonína ale nebude stavět na zastávce Kokonín pošta, a to kvůli zjednosměrnění ulice Rychnovská za okružní křižovatkou. Náhradní zastávkou je Horní Kokonín. Jezdit nebude také autobus z Pasek do Rychnova a Hodkovic nad Mohelkou. Nahradí jej linka číslo 101. Podrobnější informace cestující najdou na webových stránkách Jablonecké dopravní.

Po delší době jsou v Jablonci nad Nisou opět průjezdné ulice Hřbitovní a Liberecká. Uzavřené byly také kvůli stavebním pracím. Rekonstrukce tam začala v roce 2021 a od jara 2022 pokračovala opravou silnice a chodníku.

U ulice Stavbařů je nové parkoviště pro 13 aut a do podélných parkovacích stání ve Hřbitovní může nově zaparkovat dalších 22 aut. Novinkou jsou dvě autobusové zastávky a zrekonstruované veřejné osvětlení. Autobusy opět zajíždějí do zastávek Koloniál, Urnový háj a také do zastávky Divadlo v Liberecké ulici.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související