V italské restaurace pro dva se večeří za pět set eur, ale se zárukou soukromí

27. listopad 2017

Na náměstích začínají trhy, všude spousta lidí a tlačenice. A lepší to v příštím měsíci nebude. Pokud patříte mezi lidi, kterým to nevyhovuje, možná vás bude zajímat jeden tip z Itálie. Jeden kuchař si tam založil restauraci, ve které nával zaručeně nebude.

Kolik lidí do této restaurace může najednou přijít, si majitel dal rovnou do vývěsního štítu. Jmenuje se Solo per Due, v překladu Jen pro dva – restaurace, která je určená jen pro dva hosty. Její majitel Remo di Claudio slibuje návštěvníkům unikáním romantický zážitek se všemi podrobnostmi dotaženými k dokonalosti.

„Pokaždé se zákazníkem předem dohodneme všechny detaily a zjistíme, co vlastně slaví. Důležitý je taky příjezd. Musíme mít čas všechno připravit a zapálit všechny svíčky, jen v zahradě jich je padesát,“ říká.

Ta restaurace je vlastně jen takový kamenný domeček v zahradě, kde návštěvníky neruší nic kromě číšníka přinášejícího jídlo – on je to vlastně číšník, kuchař a majitel v jedné osobě. Je navíc v klidné venkovské oblasti v městečku Vacone asi padesát kilometrů severně od Říma.


Večeře vyjde na 500 euro, čili v přepočtu skoro 13 tisíc korun. Za luxusní vína, nebo zvláštní květiny si ale hosté ještě připlatí.

Na serveru Tripadvisor, který hodnotí hotely a restaurace, má Solo per Due 4,5 hvězdičky z pěti a desítky nadšených recenzí. Majitel říká, že každý rok k němu přijede asi 250 návštěvníků.

autor: onh
Spustit audio