V hokejových Pardubicích skončil Říha mladší, tým přebírá Král se Zadinou

12. říjen 2015

V pardubickém hokejovém klubu skončil kouč Miloš Říha mladší, jeho asistent Václav Baďouček i generální manažer Ondřej Šebek. Toho nahradil Pavel Rohlík, který dosud pracoval u mládeže. Jako trenéři povedou jedenáctý tým extraligy nově Richard Král s Markem Zadinou.

Bilance tři výhry z devíti zápasů a 11. místo rozhodně nemůže vést ke spokojenosti. Navíc mdlé a nevýrazné výkony znamenaly rozladěnost nejen fanoušků, ale i majitele Romana Šmidberského.

Sice viděl drobné zlepšení v duelu s Třincem, pak ale následoval další propad, a proto se vedení rozhodlo jednat.

„Další vývoj nás jenom přesvědčoval o tom, že je potřeba změny, aby došlo ke zvratu ve výkonnosti, protože si myslíme, že mužstvo je silné. Než jsme vstupovali do ligy mistrů, byli jsme přesvědčeni, že letos konečně uděláme sportovní výsledek. Bohužel se to úplně nenaplnilo,“ vysvětlil.

Nebývá obvyklé, aby společně s trenéry odcházel i generální manažer, v Pardubicích ale k tomuto kroku sáhli. Po duu Říha mladší a Baďouček dostávají důvěru patrioti. Druhým koučem je Marek Zadina, hlavním pak bývalý vynikající útočník Richard Král.

„Během zítřejšího dne se všemi promluvím individuálně, poptáme se na jejich pocity, na jakém postu se jim hraje lépe nebo jestli jsou schopni hrát jiné posty než teď. Podle toho se budeme snažit složit ten nejlepší tým,“ říká.

Do pozice generálního manažera přichází Pavel Rohlík. Muž, který byl trochu v pozadí, ale výsledky v mládežnických kategoriích mluví za něj. Rohlík by si přál, aby se pro závěr první čtvrtiny povedlo navázat třeba na nedělní zápas v Litvínově.

„V pátek Sparta, Kometa v úterý a v pátek derby s Hradem Králové, ale nebojíme se toho a věříme, že na výborný výkon, který hráči předvedli včera v Litvínově, navážou i s novými trenéry,“ ujišťuje.

Fanoušci po změnách volali dlouho a dočkali se. Tým potřebuje vybřednout z krize a vystoupat na příčky, na které historicky patří. Richard Král ale dopředu umístění slibovat nechce.

„Nechci spekulovat o umístěních, jestli šestka, čtyřka, desítka. Budeme pracovat tak, aby se tým zvednul herně, a myslím si, že s tím přijdou i výsledky. Cesta bude dlouhodobější,“ věří ve vzestup pardubických hokejistů jejich nový hlavní trenér Richard Král.

autoři: sib , gut
Spustit audio