V hledáčku Radiožurnálu je Mirek Topolánek. Pokračuje projekt Hledá se prezident

Bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek nastoupil do prezidentské soutěže jako jeden z posledních. Jak vypadá volební kampaň zkušeného politika? To bude ve středu v roli reportéra sledovat Jan Pokorný, který zamířil ráno na setkání s Mirkem Topolánkem do jedné kavárny v pražském Karlíně.

První setkání má Mirek Topolánek naplánováno v kavárně s představiteli neziskových organizací a sociálních služeb.

„Nejsem si jist, jaký vztah má dnes Mirek Topolánek k těmto organizacím, protože si ještě pamatuji, jak před deseti lety 27 neziskových organizací napsalo proti němu otevřený dopis,“ přibližuje Jan Pokorný.

V 11 hodin se Topolánek setká s novináři, o hodinu později plánuje s médii společný oběd. „Alespoň se podívám, jak novináři obědvají,“ dodává Pokorný.

Jak a kde se bude dál Topolánek pokoušet získat hlasy voličů? Odpoledne ho čeká větší debata v týdeníku Euro, po 17. hodině zavítá do Českého rozhlasu, protože bude hostem Dvaceti minut Radiožurnálu.

Čtěte také

V novém projektu Radiožurnálu Hledá se prezident představíme postupně všechny prezidentské kandidáty kromě Miloše Zemana. První kolo volby začne příští pátek ve 14 hodin. Český rozhlas už po Vánocích odvysílal čtyři duely s prezidentskými kandidáty.

Hledá se prezident

„Strávíme den s prezidentským kandidátem. Jejich pořadí jsme před časem vylosovali. Chceme pozorovat, jak jedná, jak reaguje, o čem přemýšlí, jak si počíná ve finále předvolební kampaně. Budeme poslouchat, pozorovat a se získanými poznatky vstupovat do vysílání Radiožurnálu. A každý den s kandidátem na prezidenta uzavřeme rozhovorem ve 20 minutách Radiožurnálu po 17. hodině, který převezme v tomtéž čase i ČRo Plus,“ přibližuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

V dalších dnech budeme postupně sledovat, Jiřího Drahoše (4. 1.), Vratislava Kulhánka (5. 1.), Marka Hilšera (8. 1.), Jiřího Hynka (9. 1.), Pavla Fischera (10. 1.) a Petra Hanniga (11. 1.).

autor: jap
Spustit audio