V garáži činžovního domu ve Zlíně shořelo auto. Hasiči museli evakuovat deset lidí včetně dvou dětí

23. květen 2019 13:51

Dramatické chvilky si ve čtvrtek dopoledne zažili obyvatelé bytového domu ve Zlíně na největším sídlišti krajského města. Z podzemních garáží se šířil hustý dým.

Požár osobního automobilu v garáži pod bytovým domem ve Zlíně si dnes dopoledne vyžádal evakuaci deseti lidí. Majitel vozidla se nadýchal zplodin hoření a skončil v nemocnici. Hořet začalo v motoru auta. Oheň už je uhašený, místní se vracejí do bytů, řekla krátce po poledni mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Z auta zbylo po požáru jen ohořelé torzo

K požáru v ulici Podlesí na sídlišti Jižní Svahy vyjížděly dvě jednotky hasičů před 10:30. "Majitel se před příjezdem hasičů neúspěšně snažil hořící vůz uhasit práškovým hasicím přístrojem. Přitom se nadýchal kouře a skončil v péči zdravotníků, kteří jej převezli do nemocnice," uvedla mluvčí.

Kvůli silnému zakouření garáže i chodby domu hasiči se strážníky a policisty evakuovali deset lidí. Jednotky požár likvidovaly v dýchací technice. Po uhašení podle Javoříkové zkontrolovali garáž termokamerami a odvětrali zasažené prostory domu přetlakovou ventilací. Vyšetřovatel hasičů zjišťuje příčinu vzniku požáru. Známá zatím není ani výše škod, kterou oheň způsobil.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související