V Dubném na jihu Čech se sportem pomáhalo na dobrou věc. Akci podpořil i fotbalista David Lafata

16. květen 2023

Malá Ludmilka z Čakova na Českobudějovicku trpí rozštěpem mozku. Vážné onemocnění limituje její rozvoj a pohyb, proto ji rodiče musí vozit na náročné rehabilitace. Sportovci ve vedlejší vsi se domluvili a uspořádali den, který vyvrcholil Dubenským během pro dobrou věc. Na fotbalové hřiště v Dubném pozval své kamarády bývalý fotbalový reprezentant David Lafata. Z týmu Real Top Praha pomohli na dobrou věc například hokejový brankář Salák nebo fotbalisté Kladrubský a Latka.

„Dubenský běh má tradici, holky to tady pořádají už sedmým rokem a vždy se najde nějaká rodina, která potřebuje pomoc. Letos je to pro Ludmilku a jsem rád, že kluci z Real Top Praha přijeli a přispěli,“ říká fotbalista Lafata.

Bývalý elitní ligový kanonýr mluvil doslova o holkách. To jsou dámy, které připravily na fotbalovém hřišti v Dubném dobroty, ty prodaly divákům a výtěžek putoval přímo k rodičům malé Ludmilky.

Michaela Jirásková, hlavní organizátorka akce, popisuje, na co konkrétně budou vybrané peníze využity:„Na kompenzační pomůcky, které ona potřebuje, především na plošinu do auta, kam potřebují pohodlně dostat vozíček s malou Ludmilkou. Dále také na další rehabilitační pobyty.“

Pomoc od kamarádů

Lafata mluvil i o kamarádech. To měl na mysli spoluhráče z fotbalového týmu Real Top Praha. V sestavě byli třeba hokejový brankář Salák, fotbalisté Latka a Kladrubský nebo třeba herec a moderátor Radiožurnálu Sport Ladislav Hampl.

„Jedeme už osmnáctou sezonu bez nároku na honorář, kdekoliv si nás pozvou a splní podmínky, abychom pomáhali adresnou charitou v místě, tam se dostavíme. Malé Ludmilce bych popřál hlavně hodně štěstí. My jsme ho v životě měli, proto to objíždíme a rozdáváme ho těm, kteří ho tolik neměli,“ zmínil Hampl.

Fotbalisté odehráli zápas, karatisté předvedli, co se naučili. Společně pak sportovci i fanoušci vyrazili na Dubenský běh pro dobrou věc. A po návratu do cíle všem vyrazila dech výsledná částka, kterou se podařilo dát dohromady - 520 203 korun.

autoři: Kamil Jáša , rej
Spustit audio

Související