V Chorvatsku definitivně končí letní turistická sezona

7. září 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Na ostrově Lastovo stále hoří. Při hašení se váně zranil jeden člověk. U Jadranu definitivně končí turistická sezóna. Na ostrovy pojede méně trajektů.

Na ostrově Lastovo stále hoří. Požár už zničil na 1300 hektarů lesů, keřů a trávy. Jeden z hasičů z ostrova Lastovo je v nebezpečí života. S těžkým zraněním hlavy, které si způsobil při likvidaci ohně leží na jednotce intenzivní péče ve splitské nemocnici. Požáry jsou v letošním horkém létu postrachem Chorvatska. Kromě současného ohně na Lastovu hořelo už na ostrovech Hvar a Brač. Popelem lehla také část pohoří Biokovo i část národního parku Paklenica.

V Dalmácii, ale vlastně na celém chorvatském pobřeží Jadranu končí dnešním dnem letní turustivká sezóna. Co to znamená? Například společnost Jadrolinia už nebude vypravovat posilové trajekty. Ze Splitu do Starigradu na ostrově Hvar pojede trajekt už jen 3x denně. Omezení postihne i linku Split – Supetar na ostrově Brač. Nebo linku na stejný ostrov Makarska – Sumartin.

Počasí v Dalmácii:
U Jadranu bude oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Ranni teploty 17 až 22 stupňů, odpolední kolem 25. Mírný východní až jihovýchodní vítr. Slunečné počasí se do Dalmácie znovu vrátí až ve středu.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu