V Českých Budějovicích bude hrát hokej subjekt kolem Bělohlava

24. červenec 2013

Na radnici v Českých Budějovicích se odpoledne rozhodlo o budoucnosti prvoligového hokeje. Nakonec se vedení města přiklonilo ke spojení místního hokeje se subjektem kolem Radka Bělohlava. Přestože to ještě nedávno vypadalo, že vrcholový hokej z Budějovic zmizí úplně, teď měli městští radní k dispozici dokonce dvě licence, které získaly dva odlišné subjekty.

Jednak nově vzniklá akciová společnost Motor České Budějovice, jejímž generálním manažerem je bývalý útočník Trenčína, Plzně a také Českých Budějovic Jaroslav Brabec. Ten představoval skupinu, která nakoupila licenci v Hradci Králové.

Druhou skupinu, tu nakonec úspěšnější, manažersky vede další bývalý útočník. Mistr světa z roku 1996 Radek Bělohlav. Ten se pro prvoligovou licenci vydal do Mostu a má docela jasno, koho by obsadil do rolí hráčů. Lídrem jeho týmu by měl být Aleš Kotalík, který odmítl přejít s bývalým kádrem do Hradce Králové.

„Je to zhruba dané, pár míst je volných, necháváme si je pro ty, kteří se nám třeba vrátí z Hradce Králové, a nějaké posily z klubů, se kterými spolupracujeme - ať už je to Sparta, Plzeň, Brno, Liberec. Hlavně jde o posílení, tenhle kádr se vytvořil ze dne na den – a nebude to jednoduché,“ říká Radek Bělohlav, kterému po jednání na radnici spadl ze srdce obrovský kámen.

"Vše se projednávalo strašně dlouho a bylo to unavující. Doteď jsme vlastě neměli čas na sportovní činnost. Teď teprve začíná naše práce a jsem moc rád, že se o obnovu hokeje v Českých Budějovicích postaráme my a ne někdo jiný," říká generální manažer nově vzniklého klubu.

Turek: Přišli jsme o spoustu času

"Víme, že to bude hodně náročné, ale musíme se do toho pustit. Je třeba poděkovat městu České Budějovice, že věří našemu projektu a my se budeme snažit jejich důvěru nezklamat," říká Petr Sailer, který bude mít na starosti hráčskou stránku.

Neméně důležitou funkci bude mít i další legenda místního hokeje Roman Turek. "Zatím budeme s Radkem dělat trenéry a teď se musíme pustit i do sportovní činnosti. Ze začátku nastane trochu chaos, protože jednání probíhala dlouho a přišli jsme o spoustu času, který nám teď bude chybět. Jiná mužstva už nastupují na led a my jsme bohužel ve skluzu."

autoři: kaj , grg
Spustit audio