V centru Prahy prasklo potrubí. Na magistrále jsou zavřené dva jízdní pruhy k Hlavnímu nádraží

27. únor 2017

Prasklý vodovodní řad komplikuje dopravu na magistrále v centru Prahy. Ve směru k Hlavnímu nádraží za náměstím I.P.Pavlova jsou neprůjezdné dva jízdní pruhy. Pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací už potrubí během nočních hodin opravili. Práce na silnici ale potrvají až do úterý. Lidem v okolí by měla voda z kohoutků začít téct během pondělního dopoledne.

„Problém je ten, že vodní řad se nachází v hloubce zhruba dvou metrů, ten výkop je poměrně rozsáhlý. Během dnešního dne budeme tu stavební jámu zasypávat, zhutňovat, betonovat a pak budeme pokládat nový povrch. Ty práce by měly podle současných předpokladů skončit během zítřejších dopoledních hodin,“ říká mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. Magistrát hlavního města upozorňuje řidiče, aby se místu raději vyhnuli.

Vodovodní potrubí prasklo na pražské magistrále i na konci listopadu. Sokolovská ulice byla kvůli havárii úplně uzavřená. Po celé pondělí se tak na magistrále tvořily kilometrové kolony. Prahu zablokovalo jedno z nejstarších potrubí, které je z roku 1884. V centru metropole je takových trubek dalších sto kilometrů.

autor: aku
Spustit audio