V centru Prahy praskl vodovod. Sokolská ulice je zcela uzavřená, na magistrále se tvořily kolony

28. listopad 2016

FOTO a VIDEO. Dopravu v Sokolské ulici v centru Prahy komplikuje od brzkého pondělního rána havárie vodovodu. Zcela je uzavřena Sokolská ulice u křižovatky s Ječnou. Kolony se na pražské magistrále táhly až k mostu Barikádníků. Pražský magistrát žádá řidiče, aby se centru metropole raději vyhnuli. Podle webu Pražských vodáren a kanalizací budou komplikace přetrvávat do večerních osmi hodin. V úterý budou však v Sokolské ulici zprovozněnny levé pruhy ve směru z centra a zbytek by měl být průjezdný ve středu.

„Žádáme řidiče, aby se centru Prahy vyhnuli, uzavření této části Severojižní magistrály představuje vážnou dopravní komplikaci. Pro automobilovou dopravu budou ve spolupráci s policií vytyčeny objízdné trasy," uvedl pražský magistrát v tiskové zprávě.

Objížďka vede Ječnou do Legerovy ulice, která proto byla dnes před 15:30 - zhruba po 12 hodinách od havárie potrubí - dočasně rozdělena na dva jízdní směry, každý o dvou pruzích. Zpět na Sokolskou se řidiči vrátí Rumunskou ulicí, informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Odstávka vody se podle Pražských vodovodů a kanalizací dotkla jen několika domů v okolí havárie. Podle webu Pražských vodáren a kanalizací byla dodávka vody obnovena v pondělí večer před 18:00.

Pražský dopravní podnik zatím kvůli havárii neplánuje žádná mimořádná opatření ve veřejné dopravě. Městské hromadné dopravy se havárie vodovodu dotkla jen minimálně. Pražský dopravní podnik pouze musel na náměstí I. P. Pavlova přesunout zastávku autobusové linky 148, uvedl mluvčí podniku Jiří Štábl.

Sokolská ulice na křižovatce s Ječnou uzavřena. Praskl vodovod
Na magistrále se kvůli havárii vodovodu tvoří kolony.
Spustit audio