V Brně vrcholí přípravy na venkovní hokejový zápas. Led si mohli vyzkoušet i fanoušci

2. leden 2016

Po pěti dnech veřejného bruslení si ledovou plochu mobilní arény za Lužánkami vyzkoušejí i extraligové hokejisté Komety Brno a Škody Plzeň. Oba týmy absolvují na ploše pod širým nebem jeden trénink před vzájemným extraligovým utkáním, které odehrají v neděli hodinu po poledni.

Domácí brněnské hokejisty čekal trénink od půl jedenácté dopoledne. Kometa zvala na svou přípravu i fanoušky, kteří měli vstup zdarma.

Plzeňští hokejisté si led za Lužánkami poprvé vyzkoušejí až večer, jejich trénink začíná v šest hodin. Mezi tréninky extraligových týmů se za Lužánkami odehrají i první zápasy mezi žáky Komety a dalšího brněnského klubu Warrior.

V rámci samostatné české extraligy bude zítřejší hokejové utkání druhým zápasem pod širým nebem v historii. Premiérou byl v tomto ohledu duel mezi Pardubicemi a brněnskou Kometou před čtyřmi lety.

Na zápas tehdy dorazilo více než 17 tisíc diváků a vzhledem k tomu, že má provizorní hokejový stadion Za Lužánkami kapacitu rovných dvacet tisíc míst, chtějí organizátoři tento zápis překonat. V případě, že se jim to nepovede, budou mít druhou šanci příští pátek, kdy Brno vyzve pražskou Spartu.

autoři: dan , jkn
Spustit audio