V boji o play-off zvítězila Slavia, na druhé místo extraligy se dostal Třinec

7. březen 2014

Po čtvrtečním vítězství Pardubic na Spartě se dohrávalo poslední kolo základní části hokejové extraligy. V přímém souboji o poslední místo v předkole play-off porazila Slavia Litvínov po samostatných nájezdech. Na druhé místo se před Plzeň dostal Třinec, čtvrtí skončili hokejisté Zlína.

V klíčovém souboji o předkolo play-off Litvínov na Slavii dvakrát vedl, domácí ale vždy dokázali vyrovnat. Žlutočerné poslal v 15. minutě do vedení Robin Hanzl, ale v čase 19:05 vyrovnal slávista Lukáš Žejdl.

I ve druhé třetině Litvínov vedl, tentokrát po brance Rostislava Martynka, po necelých třech minutách ale srovnal Marek Tomica. Ve třetí třetině gól nepadl a po bezbrankovém prodloužení se rozhodlo až v samostatných nájezdech.


Předkolo play-off:
Pardubice – Slavia
Vítkovice – Liberec
Čtvrtfinále play-off:
Plzeň – Kometa Brno
Zlín – Hradec Králové
Pozn: O soupeřích Sparty a Třince se rozhodne v předkole.

V samostatných nájezdech se prosadil jediný hráč. Byl jím kapitán Slavie Petr Kadlec, který střelou mezi betony ve druhé sérii samostatných nájezdů rozhodl o vítězství domácích a jejich postupu do předkola, kde se utkají s Pardubicemi.

Hradečtí hokejisté vyhráli v Plzni, která tak přišla o druhé místo. Domácí hokejisté sice šli do vedení gólu Vojtěcha Mozíka v přesilovce, ještě v průběhu druhé třetiny ale otočili vývoj utkání Tomáš Mertl, Peter Frühauf Tomáš Pospíšil. Hradec vyhrál v Plzni 3:1.

Zaváhání Západočechů využil Třinec, ten doma porazil Vítkovice, jejichž trenéři nechali odpočívat své největší opory, 3:1 po gólech Vojtěcha Poláka v přesilovce, Lukáše Zíba a Davida Květoně. Za hosty pouze snížil Stehlík.

Chomutov ukončil černou sérii, Kladno jde do baráže

Chomutov po čtyřiadvaceti prohrách v řadě vyhrál. V posledním kole se mu tu povedlo na ledě předposledního Kladna. K vítězství je nasměroval v přesilové hře David Hruška, po pěti minutách druhé třetiny zdvojnásobil vedení Pirátů Josef Straka.

Kladenský Tomáš Kaberle sice o dvě minuty později snížil na rozdíl jediné branky, Luboš Bartečko ale svým osmým gólem v sezoně vrátil Chomutovu dvoubrankové vedení. Jako poslední se prosadil opět Josef Straka, který pojistil vítězství Chomutova 4:1. Oba týmy čeká baráž o udržení extraligové příslušnosti.

Leška zachránil Zlínu čtvrté místo

Liberec už měl před posledním kolem jasné umístění na devátém místě a v posledním kole hostil Zlín. Po dvou třetinách domácí vedli 2:0 po gólech Martina Čakajíka a Tomáše Filippiho.

Hostům z Valašska se ale podařilo díky brankám Köhlera a Balaštíka vyrovnat. Vedení opět domácím získal Tomáš Filippi, 23 sekund před koncem ale Petr Leška opět srovnal a zajistil Zlínu čtvrté místo. V samostatných nájezdech získal druhý bod Liberec.

Posunout v tabulce se nemohli ani hokejisté Karlových Varů, se základní částí se ale rozloučili výhrou nad Kometou Brno. Svými góly ji zajistili Stanislav Balán, Martin Zaťovič a Roman Vlach. Domácí hráči si tak definitivně zajistili, že nebudou hrát baráž.

52. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:3 po sam. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Čakajík (Vampola), 36. Filippi (P. Nedvěd, Hunkes), 57. Filippi (Vampola, P. Nedvěd), rozhodující nájezd K. Jass - 48. Köhler (Řezníček, Marušák), 53. Balaštík (Köhler, Leška), 60. Leška. Rozhodčí: Hodek, Wagner - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4143.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Žejdl (P. Jelínek), 32. Tomica (Žejdl, P. Jelínek), rozhodující nájezd Kadlec - 15. Hanzl (Chaloupka, Ručinský), 29. Martynek (Hanzl, Šlégr). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 11.028.

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. T. Kaberle (Havlíček, Tenkrát) - 10. D. Hruška (Bartečko), 26. J. Straka (Kubinčák), 39. Bartečko (M. Jass, Kämpf), 58. J. Straka (Kubinčák, D. Hruška). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1538.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Mozík (Kratěna, Lev) - 34. Mertl (Šimánek, Kudrna), 38. Frühauf (Pospíšil, Dej), 55. Pospíšil (Tvrdík, Ptáček). Rozhodčí: Hribik, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5228.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Balán (Zaťovič), 46. Zaťovič, 58. Roman Vlach. Rozhodčí: Pešina, Turčan - Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 1742.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. V. Polák (Bonk, Martin Růžička), 23. Zíb (D. Květoň, Rákos), 30. D. Květoň (Peterek, Linhart) - 31. R. Stehlík (Kolouch, Tomi). Rozhodčí: A. Jeřábek, Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:6, navíc J. Káňa (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5155.

autor: vman
Spustit audio