Už poosmé hostila plovárna v Českých Budějovicích velké plavecké závody

26. únor 2018

České Budějovice byly dějištěm velkého plaveckého závodu. Jihostroj hrál ve Final Four Českého poháru ve Svitavách. Motor se střetne ve čtvrtfinále hokejové WSM ligy s Havířovem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Plovárna v krajském městě byla dějištěm už osmého ročníku plaveckých závodů. Tentokrát se jmenovaly České Budějovice 2018. V roli organizátorů byli vlastně všichni členové oddílu Plavání České Budějovice.

„Jsme spokojení, máme spoustu klubů z celé republiky, takže si není na co stěžovat. Akci bychom chtěli pořádat i v dalších letech, už je to taková budějovická tradice,“ řekl Filip Pytel, který se věnuje začínajícím plavcům a snaží se, aby z talentů vyrostli kvalitní závodníci.

Mezi závodníky byla například Zuzana Dostálová. „Já nemám moc ráda znak, protože ten mi nejde, ale naopak mě baví kraul. Na tréninky se mi občas ráno nechce, ale když mám dobrou náladu, tak jdu ráda. Chtěla bych dosáhnout alespoň jednou prvního místa,“ prozradila.

Výborně plaval Jan Bruna, který se pochlubil dosavadními úspěchy. „Na poháru Čech jsem byl šestkrát první. Byla to dlouhá příprava, ale stálo to za to. Baví mě, když vyhrávám,“ vyprávěl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice v semifinále Českého poháru prohráli s Karlovarskem a finále si nezahrají.

Dynamo České Budějovice v generálce na první soutěžní zápas porazilo doma Benešov 4:1. Zato devatenáctka prohrála v letošní premiéře o body v Olomouci 1:5. Trenér Pavol Švantner se mračil: „To byl výprask, prohráváme si svou hloupostí a vlastními chybami. Těžko můžeme říkat, že to nebylo herně špatné, když prohrajeme 1:5.“

Tabulka:

V hokejové WSM lize Motor České Budějovice v utkání v Přerově, které už stejně nic neřešilo, prohrál 3:5.

Konečná tabulka základní části WSM ligy:
1. Karlovy Vary (109 bodů)
2. Motor České Budějovice (101 bodů)
3. Kladno (97 bodů)
4. Slavia Praha (92 bodů)
5. Přerov (89 bodů)
6. Prostějov (86 bodů)
7. Havířov (81 bodů)
8. Vsetín (80 bodů)
Do play off nepostupují Třebíč, Frýdek - Místek, Litoměřice, Ústí nad Labem, Benátky nad Jizerou a Kadaň.

Už v úterý 27. února a ve středu 28. února startuje play off WSM ligy hokejistů. Motor České Budějovice jako druhý tým tabulky narazí ve čtvrtfinále na sedmý Havířov. Oba zápasy začnou v Budvar aréně v 17.30 hodin. Tak při cestě do baráže držíme palce.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio