Útočník Zbyněk Irgl je oporou HC Olomouc. V Mladé Boleslavi skóroval dvakrát, a rozhodl tak zápas

16. říjen 2018

Olomoučtí hokejisté přivezli z Mladé Boleslavi vítězství. Oba góly Olomouce vstřelil Zbyněk Irgl, jeden z nejzkušenějších hráčů v české nejvyšší soutěži. Navzdory svému věku patří k oporám svého týmu. Po zápase ho chválil i olomoucký trenér Jan Tomajko.

„Byl to bojovný zápas, nakonec rozhodla naše branka v přesilové hře. Zbyněk Irgl to výborně trefil. Má teď střeleckou formu, takže se na něj můžeme spolehnout. Ve třetí třetině samozřejmě Boleslav tlačila a já musím kluky pochválit, že jsme tu třetí třetinu odehráli výborně do obrany. Posledních pět minut od nás bylo opravdu vynikajících v tom, že jsme Boleslav do ničeho nepustili,“ komentoval výkon olomouckých Kohoutů Tomajko.

Mladá Boleslav podle něj neměla šanci dostat se do výraznějších gólových šancí. „Výborně jsme bránili předbrankový prostor. Boleslav měla střely pouze z dálky, všechny dorážky jsme tam čistili, na ty puky jsme se dostávali. To si myslím, že jsme odehráli výborně, a to rozhodlo konec zápasu, že jsme udrželi vedení 2:1,“ uvedl trenér.

Hrajeme dobře, štěstí se k nám musí otočit čelem, věří nejlepší střelec HC Olomouc Zbyněk Irgl

Hokejista Zbyněk Irgl

Hokejový útočník v dresu Olomouce pookřál. I v 37 letech může být lídrem týmu. Střelecky se mu daří, bohužel se to ale zatím neodráží v zisku extraligových bodů.

Útočník Zbyněk Irgl, který stál u obou olomouckých gólů, je navzdory svému věku ve výborné formě. „Uklidní to mužstvo, takový hráč, jeho přístup k tréninku je fantastický a ještě k tomu přidá ty góly, takže ti kluci se potom uklidní a pomůže to mužstvu, i těm hráčům, kteří ty góly nedávají,“ myslí si Tomajko.

Irgl si na první pohled hru užívá, o to víc, že se mu teď stejně jako celé Olomouci daří. Ve zmiňované poslední třetině už jen bránila, ale podařilo se jí tlaku domácích odolat. „Sice soupeř výborně bruslil a hrál většinu času u nás v pásmu, ale beci odvedli úplně neskutečnou práci, ty hráče neustále vytláčeli do rohu. Boleslav sice měla puk a hráli po rozích, ale že by měli nějakou vyloženou šanci, to se říct nedá,“ dodal Zbyněk Irgl.

autoři: Martin Charvát , mid
Spustit audio

Související