Úterní Noční linka: Hory, moře, nížiny. Kam to v létě táhne vás?

8. červen 2021

Rádi šlapete či šplháte po horách? Nebo jsou na vás hory moc chladné, preferuje pohodovou cyklistiku v nížinách a léto si bez tepla u moře neumíte představit?  A zažili jste ještě dobu tzv. ROH zájezdů? A třeba organizovanou dovolenkovou zábavu ve stylu filmu Anděl na horách a na dovolené? Jaké to tehdy bylo?

Na světě existuje 14 osmitisícových vrcholů. Skály a hory jsou krásné tím, že nám umožňují blížit se hranicím svých schopností. Vždyť hledání vlastních hranic přináší velké vzrušení. Stejně asi jako u všech sportů nebo jiných činností, kde jde o život. A k tomu se přidává nezměrná nádhera horské přírody, její čistota, a taky velikost. Možná jste ale spíš patřili vždy k těm, kteří vzrušení tohoto typu nikdy nevyhledávali a spíš potřebujete ke štěstí pohodu v nížinách a dokonalý relax u moře…

A možná jste si v životě vždy dokázali užít obojí. A možná ještě patříte ke generaci, která zažila podnikové zájezdy. V zimě do Krkonoš či do Tater, v létě autobusem třeba do Bulharska. Jak na tyto dovolené vzpomínáte? Jaké to tehdy bylo?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.