Ustál jsem to, těší Moravce. Stříbrem zkompletoval medailovou sbírku

15. březen 2015

Jak čeští biatlonisti do letošního mistrovství vstoupili, tak se s ním i rozloučili - tedy ziskem medaile. Na závěr šampionátu vybojoval Ondřej Moravec stříbro v závodě s hromadným startem na 15 kilometrů. Česká reprezentace tak odjede z finského Kontiolahti se čtyřmi cennými kovy.

Velká gratulace k další medaili. Netrefil jste pouze jediný terč a nestačil jste jen na jednoho soupeře. Perfektní tečka za šampionátem…

Zakončení mohlo být ještě lepší, ale aspoň jsem zkompletoval sbírku. Jsem nesmírně šťastný a rád, že jsem to takhle ustál.

V závěrečném kole bojovali o tři medaile čtyři biatlonisté. Nebál jste se, aby na vás nezbyla ta „bramborová“?

Chvíli jsme nejeli úplně rychle, pak jsem šel dopředu a potáhl jsem to, abychom nepřivezli někoho dalšího. Šance by rapidně klesly dolů. Tohle jsem si pohlídal, ale věřil jsem si, že Oleho (Nora Björndalena) prostě dám.

Björndalena, který skončil čtvrtý, jste porazil. Nestačil jen na Slovince Jakova Faka. Na jeho pokoření už po náročném programu nezbyly síly?

Věděl jsem, že s ním budou velké problémy. Už ve stíhačce ukázal, že absolutní rychlost nemá, ale je neskutečně dynamický a má rychlé roviny. Byl na tom velice dobře. Včera jsem do slovinské televize říkal, že bych mu medaili přál. A vyplnilo se to.

Čtěte také

Z Kontiolahti odjíždíte jako jediný biatlonista s kompletní medailovou sbírkou. Počítal jste s něčím takovým před startem šampionátu?

Co se týče medailí, před letošní sezonou jsem moc velký cíle neměl. Řekl jsem, že chci skončit v první desítce, což znamenalo uspět na mistrovství světa. Myslím, že jsem to beze zbytku splnil.

autoři: jsu , Petr Hašek
Spustit audio