Úrazová nemocnice v Brně dokončila rekonstrukci za 52 milionů korun, část pokojů je klimatizovaná

31. červenec 2019

Brno nechalo za téměř 52 milionů korun zrekonstruovat další část areálu Úrazové nemocnice. Dělníci vyměnili zastaralá okna, opravili plášť budovy a kompletně zateplili fasádu i střechu.

„Primárně šlo o úspory, ale při té příležitosti jsme provedli i kompletní klimatizování všech pokojů pacientů včetně ambulancí, takže pacienti získají komfort,“ říká ředitel nemocnice Zdeněk Buštík.

Chybějící klimatizace

Například v Ivančících, Letovicích nebo Tišnově nejsou lůžková oddělení klimatizovaná vůbec, stejně jako ve Vojenské nemocnici v Brně. Jsou to většinou zařízení, která sídlí ve starších budovách. Chladný vzduch nemají k dispozici ani pacienti na většině lůžkových oddělení ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně.

V brněnské Úrazové nemocnici by rádi klimatizací opatřili i dvě zbývající oddělení. Ta aktuálně skončená rekonstrukce se dotkla pokojů z pěti oddělení. Netýkala se ale chirurgie a rehabilitace, které jsou v jiné části nemocnice.

Brzy by se klimatizace mohli dočkat lidé v břeclavské nemocnici. Tam je zatím klimatizovaná jen část běžných pokojů. Nemocnice nově dostala od kraje dotaci na její rozšíření i na zbytek lůžkových oddělení. Od minulého týdne má i povolení ke stavbě, tudíž příští rok bude klimatizovaná kompletně celá nemocnice.

autoři: hf , Karolína Wernerová
Spustit audio

Související